Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφήΕκδηλώσεις στο δήμο Νέας Σμύρνης

Σημαντικό γεγονός στο φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Σμύρνης που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου, θεωρείται η ένταξη ντοκιμαντέρ, προβολών ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, ιστορικών και εικαστικών εκθέσεων, αφιερωμένων στη Σμύρνη, αφού φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στους τρεις χρονικά κύκλους που θα διαρκέσει...
το ετήσιο πολιτιστικό αφιέρωμα, θα παρουσιαστούν είδη και μορφές πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές και βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις ιστορικών αλλά και εικαστικών εκθέσεων καλλιτεχνών από τη Σμύρνη, διαλέξεις και αφιερώματα ποιοτικών προδιαγραφών που θα αναφέρονται στα κορυφαία σύμβολα της Σμύρνης.

Το πρόγραμμά θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλίες με λαϊκά, ρεμπέτικα και αστικά τραγούδια της Σμύρνης από τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Μαριώ, το θεατρικό «Aγγέλα Παπάζογλου», στο οποίο η Άννα Βαγενά μας ταξιδεύει στη νεώτερη ελληνική ιστορία μέσα από τα μάτια της Σμυρνιάς τραγουδίστριας, Αγγέλας Παπάζογλου, την προβολή της ταινίας «1922» του Νίκου Κούνδουρου και του ντοκιμαντέρ «Από την οδό Ελ. Βενιζέλου στην οδό Κεμάλ Ατατούρκ».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Βαγγέλης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν επιδιώκει ούτε γιορτές ούτε μνημόσυνα. Ανιχνεύει και ανακαλεί, με διάθεση επικαιροποίησης, όλο τον πλούτο των πολιτιστικών, πνευματικών και κοινωνικών αποσταγμάτων του Μικρασιατικού Ελληνισμού μέσα και από την άσβεστη και αδέκαστη ματιά της ιστορίας. Αναδεικνύει, επίσης, και παρουσιάζει εκφράσεις πολιτισμού και τέχνης εμπνευσμένες από την εποποιία της ζωής και την οδύνη του τέλους στα μικρασιατικά παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου