Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

“Κούρεμα” στις πανελλαδικές – Λιγότεροι εισακτέοι σε 85 σχολές – Θα μπουν ... όσοι το 2003 σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

- Μειώνονται οι θέσεις και σε σχολές που δίνουν... πτυχίο για πρόσληψη στο Δημόσιο
- Λουκέτο σε δεκάδες σχολές περιφερειακών ΤΕΙ


Ήδη γίνεται λόγος για τον μικρότερο αριθμό εισακτέων της τελευταίας δεκαετίας. Οι τελικές αποφάσεις θα έρθουν όμως τον ερχόμενο Μάιο, λίγο πριν διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Λόγω μνημονίου που επιβάλει...
μικρότερο αριθμό προσλήψεων παντού πρώτες σε περικοπές θα είναι οι στρατιωτικές και οι σχολές της αστυνομίας που οδηγούν σε αυτόματη πρόσληψη στο Δημόσιο μετά την αποφοίτηση.
Αμέσως μετά θα πάρουν σειρά οι σχολές που αφορούν στην εκπαίδευση. Παιδαγωγικά τμήματα, ξενόγλωσσα τμήματα, αλλά και όλες οι σχολές που ... παράγουν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Μειώσεις στον αριθμό εισακτέων θα υπάρξουν σίγουρα και σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε 6 φιλολογίας, 5 φιλοσοφίας,8 ιστορίας, αλλά και σε 2 σχολές Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Γερμανικής φιλολογίας.
Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε 5 σχολές φυσικής, 4 χημείας, σε 7 ιατρικές σχολές, σε 20 πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας, αλλά και σε 3 νομικές σχολές.

Επίσης όλα δείχνουν ότι η κατάργηση, πέρυσι, 25 τμημάτων ΤΕΙ ήταν μόνο η αρχή, εφέτος οι περικοπές σε περιφερειακά τμήματα αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες.- “Τσεκούρι" στο αριθμό εισακτέων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου