Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στις 29 Απριλίου οι εκλογές

Στις 29 Απριλίου οι εκλογέςΠαραιτείται από τη θέση του την Κυριακή ή τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος

Η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου άνοιξε το δρόμο για εκλογές και όλα δείχνουν ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, η 29η Απριλίου είναι πλέον...
όχι μόνο εφικτή αλλά και η πλέον πιθανή ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τον οποίο ενημέρωσε ο κ. Παπαδήμος τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ως τις 6 Απριλίου ή το αργότερο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές εκκρεμότητες είτε πρόκειται για νομοσχέδια είτε για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι περισσότεροι υπουργοί έλεγαν μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ότι η Βουλή μπορεί να κλείσει σε χρόνο τέτοιο που οι εκλογές να γίνουν τελικά στις 29 Απριλίου.

Ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για οκτώ νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα ψηφιστούν με άμεση προτεραιότητα από τη Βουλή επειδή έχουν άμεση σύνδεση με το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Το γεγονός μάλιστα ότι αύριο υπογράφεται -όπως είπε ο κ. Παπαδήμος- η δανειακή σύμβαση και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκταμιευθεί καθ η επόμενη δόση, ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον Ευαγ. Βενιζέλο να παραιτείται από την κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα και τα καθήκοντά του ως τις εκλογές να αναλαμβάνει ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος.

Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος με τη συνέντευξή του χθες βράδυ στον ALPHA όταν μιλώντας για τον αντικαταστάτη του έκανε λόγο για επιλογή που δε θα διαταράξει τις σχέσεις με τους δανειστές.

Χθες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε και τυπικά τη νέα δανειακή σύμβαση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα συνυπογράψουν σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος. Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση όπως και όλα τα νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τη νέα δανειακή σύμβαση θα έλθουν προς κύρωση στη Βουλή κατά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης.

Χθες, υπεγράφη από το υπουργικό συμβούλιο και το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας που επίσης θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, ενώ συμφωνήθηκε ομόφωνα οι κρίσεις στις ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να μετατεθούν για τον Ιούλιο.

Κλίμα τελικής ευθείας προς τις εκλογές έδωσε χθες και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος όταν κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση είπε ότι αύριο αναμένονται οι τελικές υπογραφές της νέας δανειακής σύμβασης, ότι ναι μεν είναι ακόμα αρκετά το νομοσχέδια που πρέπει να συζητηθούν και να ψηφιστούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες πριν το κλείσιμο και την προκήρυξη των εκλογών, αλλά η κυβέρνηση οδεύει προς την ολοκλήρωση του έργου της. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ως σημαντική εξέλιξη την αναβάθμιση σε βαθμίδα Β- της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch την οποία χαρακτήρισε «ενδεικτική της προόδου που σημειώνεται»

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και για τις αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης σε σχέση με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου λέγοντας ότι «τα φαινόμενα βίας πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά παράλληλα και από την κοινωνία στο σύνολό της αναφερόμενος στις πολιτικές δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ΜΜΕ. Και γι΄, αυτό το λόγο όπως είπε κάλεσε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου