Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διάφορες επισημάνσεις για τα όσα ακούστηκαν την Κυριακή, 25 Μαρτίου, στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη, για τη συμμορία των Locos C, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Χίο

Γράφει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ


-Γιώργος Κεβόπουλος (διοικητής τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου): Σύντομα θα έχουμε στο χέρι και τους υπόλοιπους που ξέφυγαν από καθαρή τύχη
-Κυριάκος Αφενδούλης (αστυνομικός διευθυντής Χίου): Πιάσαμε το 90% των μελών της συμμορίας των "Locos C"!
-Μητέρα συλληφθέντα: Ο ιστός της συμμορίας υπάρχει ακόμα και προσπαθεί να αλλάξει τα μυαλά των παιδιών που είναι στη φυλακή! Πρέπει να συνεχιστούν οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα!

Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη, της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012, για τη Χίο (πρώτο μέρος)

Μ' αφορμή την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη, της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012, στην οποία μεταδόθηκε το...
πρώτο μέρος της έρευνας για τις συλλήψεις των μελών της συμμορίας των Locos C, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Χίο, τα σχόλια και οι συζητήσεις,  πήραν και έδωσαν, τις μέρες που ακολούθησαν.

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στη Χίο, που δε συνελήφθησαν και είναι ανακατεμμένοι με ναρκωτικά, τους οποίους γνωρίζει και η αστυνομία, αλλά και ο κόσμος.

Δεν είναι λίγα τα ονόματα που συζητούνται στο νησί. Πρόκειται για γνώριμους στην αστυνομία, που είναι ελεύθεροι, με εγγύηση.

Όπως τόνισε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Γιώργος Κεβόπουλος, δε θα τη γλιτώνουν για πολύ και πρόσθεσε, ότι η ιστορία με τα μέλη της συμμορίας των Locos δεν έχει τελειώσει.

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Κυριάκου Αφενδούλη, ο οποίος τόνισε ότι πιάσανε το 90%, των μελών, και η έρευνα συνεχίζεται...

Άνθρωποι, όμως, που έχουν αυτή τη στιγμή, τα παιδιά τους, μικρά τα περισσότερα στην ηλικία, στη φυλακή, θέλουν να δουν και κάποια ...μεγάλα ψάρια, που είναι ελεύθερα, στα δίχτυα του νόμου.

Μάλιστα μιλάνε με ονόματα... Αναφέρουν διάφορους. Έναν 35αρη, παιδί ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία της Χίου, έναν 40άρη ιδιοκτήτη μαγαζιού και άλλων... και επιμένουν ότι είναι γνωστή η δράση τους, στην Αστυνομία.

Περιμένουν να δουν δικαιοσύνη. Να δουν το σύνολο όσων έσπρωξαν τα μικρά παιδιά στα ναρκωτικά, να λογοδοτούν στο νόμο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της μητέρας ενός εκ των συλληφθέντων, στην εκπομπή, της Καίτης Σβιγάκη, ότι το κύκλωμα υπάρχει ακόμα και πιέζει τα παιδιά που είναι στη φυλακή.

"Ο ιστός δεν έχει σπάσει. Υπάρχουν τηλέφωνα, τους στέλνουν χρήματα μέσα, τους αλλάζουν τα μυαλά.

Η δράση της συμμορίας υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αν δεν γίνουν πιο στενές παρακολουθήσεις, ακόμα και στα τηλεφωνα που ανταλλάσουν μέσα στη φυλακή".

Ο Γιώργος Κεβόπουλος έδωσε τη διαβεβαίωση-υπόσχεση ότι θα τους έχει στο χέρι η αστυνομία σύντομα και ότι ξεφύγαν από καθαρή τύχη.

Η κοινωνία της Χίου, πλέον, είναι σε εγρήγορση.  Το νησί μετά τη σύλληψη των παιδιών, αλλά και των στελεχών, της συμμορίας, που έγινε, τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι πιο καθαρό από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί.

Είναι πιο σίγουρο για τον επισκέπτη, διότι ο κόσμος, ο απλός Χιώτης πολίτης, μετά τα όσα συνέβησαν, στο δικό του ή στο γειτονικό σπίτι, είναι πλέον ...ψιλιασμένος και πολύ προσεκτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου