Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σαν σήμερα 22 Μαρτίου

Σαν σήμεραΣτις 22 Μαρτίου

1599: Γεννήθηκε ο Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος

1540: Πέθανε ο Χανς Κολχάζε, γερμανός ζωέμπορος και επαναστάτης, ήρωας της νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ «Μίχαελ Κόλχαας».

1821:...
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.

1821: Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα. Ο Ι. Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντος υψώνουν επαναστατική σημαία (κόκκινη με μαύρο σταυρό στη μέση). Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κατασκευάζει ξύλινο σταυρό, τον οποίο τοποθετεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο σταυρό αυτό ορκίζονται οι επαναστάτες.

1832:Πέθανε ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, γνωστός στην Ελλάδα και ως Ιωάννης Γείθιος, γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας. («Φάουστ»)

1875: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται έξω από το ξενοδοχείο «Βυζάντιον» στην Πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα σε βουλευτές του πρωθυπουργού Βούλγαρη, τους περίφημους «Στηλίτες», και σε πολίτες που τους αποδοκιμάζουν γιατί παραβιάζουν το Σύνταγμα. Μεταξύ των πολιτών είναι και ο Ρόκος Χοϊδάς, που έρχεται σε συμπλοκή με το βουλευτή Στάικο, με τον οποίο τελικά μονομαχεί και τραυματίζεται.

1935: Το τεστ αίματος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ως αποδεικτικό στοιχείο, σε δίκη στη Νέα Υόρκη.

1943:Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μπένσον, αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ.

1950: Γεννήθηκε ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σέρβος συνθέτης.

1963: Στη Βρετανία ξεσπά το Σκάνδαλο Προφιούμο. Ο υπουργός Πολέμου Τζον Προφιούμο κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την επαγγελματία του είδους Κριστίν Κίλερ, η οποία, παράλληλα, διατηρούσε δεσμό με σοβιετικό διπλωμάτη στο Λονδίνο.

1982: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.

2008: Πέθανε ο Ισραέλ «Κατσάο» Λόπες, κουβανός μουσικός, που θεωρείται ο δημιουργός της μουσικής μάμπο.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου