Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πολύ κέφι και χορός στο Χιώτικο πανηγύρι που διοργάνωσε η ΟΧΣΑ το Σάββατο 10 Μαρτίου


Γράφει ο 
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Περισσότερα από 250 άτομα χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα διασκέδασης Έπαυλης Palace, στο Δαφνί-Χαϊδάρι,  υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας, που ταξίδεψε από τη Χίο, των, Πιπίδη-Φλωράδη

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε...
το Χιώτικο πανηγύρι, που οργάνωσε η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στην Αθήνα.

Περισσότερα από 250 άτομα βρέθηκαν στον υπέροχο χώρο της αίθουσας διασκέδασης και δεξιώσεων «Επαυλης Palace», που βρίσκεται Μυστρά και Βουλγαροκτόνου 1, Δαφνί-Χαϊδάρι (δίπλα στο Ψυχιατρείο Αθηνών).

Ο ανακαινισμένος από το 2007, χώρος, ήταν ιδιαίτερα φιλικός, ενώ ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό του μαγαζιού, πολύ εξυπηρετικοί, προς τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Έγινε το πρώτο βήμα. Ήταν η πρώτη φορά, στα τελευταία, τουλάχιστον, 10 χρόνια, που η ΟΧΣΑ, ξέφυγε από τα συνηθισμένα και έκανε μια διαφορετική εκδήλωση, ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ώστε να καθιερωθεί για το μέλλον.

Το γλέντι, υπό τους ήχους της Χιώτικης ορχήστρας Πιπίδη-Φλωράδη, που ταξίδεψε από το νησί μας, για να ξεσηκώσει με τους παραδοσιακούς νησιώτικους ρυθμούς της, άναψε από νωρίς και συνεχίστηκε με αμείωτο το κέφι, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής.

Αξιοσημείωτη, η παρουσία, νεαρού, σε ηλικία κόσμου, με περίσσια διάθεση και κουράγια, η οποία διατηρούσε συνέχεια ασφυκτικά γεμάτη την πίστα του Κέντρου.

Προηγήθηκε η κοπή της πίτας για τους εκπροσώπους των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας. Αρχικά το πρώτο κομμάτι έκοψε ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν, ο α’ αντιπρόεδρος Κώστας Λυμπουσάκης και η β’ αντιπρόεδρος Δέσποινα Παγιαζίτη.

Ο κ. Κοκκινάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία για ένα χαμόγελο αισιοδοξίας , αποτελούν φάρμακο για την κατήφεια και τη μελαγχολία, που δημιουργούν οι κακές οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή, οι πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να δώσουν μια έντονη νότα, στη ψυχαγωγία των μελών τους και παράλληλα να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και γενικά να αναπτύξουν το κύμα της συμπαράστασης προς τους έχοντας ανάγκη φίλους και συγχωριανούς τους.

Όλοι λοιπόν, πρέπει να συσπειρωθείτε στους Συλλόγους που ανήκετε και να βοηθάτε προς την κατεύθυνση που προανέφερα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ, ευχήθηκε σ’ όλους καλή διασκέδαση και το 2012, να μην είναι χειρότερο από το 2011.

Στην εκδήλωση έγινε και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. Ανάμεσα στα δώρα ήταν εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για Χίο, προσφορά της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, βιβλία των εκδόσεων Καστανιώτη, ούζα και λικέρ της χιώτικης ποτοποιίας Στουπάκη, διάφορες ιατρικές επισκέψεις, κ.αλ.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και κλήθηκαν να πάρουν το κομμάτι που τους αναλογούσε ήταν:

-Αρμολουσίων Δέσποινα Ρικανιάδη (πρόεδρος).
-Βικιανών Χρήστος Φωτεινός (πρόεδρος).
-Βολισσιανών Στέλλα Αθανασούλα (εκπρόσωπος).
-Βρονταδουσίων Γιώργος Χλωρός (πρόεδρος).
-Δαφνουσίων Ευάγγελος Μέλης (πρόεδρος).

-Καλαμωτουσίων Μιχάλης Βαρλάς (αντιπρόεδρος)
-Καλλιμασιωτών Σταματία Σιταρά (πρόεδρος)
-Καμπιούσων Μαρκέλλα Κασσουδάκη (ταμίας)
-Κεραμούσων Ηλίας Συργιώτης (πρόεδρος)
-Λεπτοποδούσων Νικόλαος Κατσαρός (πρόεδρος)
-Μεστούσων Αυγουστής Παπαντούκης (εκπρόσωπος)
-Νενητούσων Πολυξένη Θεοδωράκη (πρόεδρος)
-Νεοχωρούσων Ισίδωρος Σταμούλης (πρόεδρος)
-Παγχιακού Συλλόγου «Ο Όμηρος» Στέφανος Λυμιούδης (πρόεδρος)
-Ολυμπούσων Κλειώ Μαρίνου (γραμματέας)
-Πιτυανών Δημήτρης Αποστολής (πρόεδρος)
-Ποταμούσων Σοφία Καζά (αντιπρόεδρος)
-Πυργούσων Ειρήνη Γεωργιάδη (γραμματέας)
-Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης (πρόεδρος)

Από την πλευρά μας να συγχαρούμε τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που παρά τη δύσκολη, οικονομικά, περίοδο που διανύουμε ως χώρα, κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία έναν αξιόλογο χoρό και για να ακριβολογούμε, ένα Χιώτικο πανηγύρι, σαν αυτά που ζούμε στο όμορφο νησί μας, αφήνοντας κέρδος στο ταμείο της Ομοσπονδίας, αλλά το σημαντικότερο, τις ωραιότερες αναμνήσεις στους 250 και πλέον Χιώτες που βρέθηκαν το Σάββατο στο "Έπαυλη Palace", στο Χαϊδάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου