Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Τσάρος» ο Πούτιν, πήρε 107% στην... Τσετσενία!

Πουλμανάκια της Gazprom πηγαινόφερναν τους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα του Γκροζνι. Πολλοί έμπαιναν σε περισσότερα από ένα. Πως να μη σαρώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές; Η νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην Τσετσενία είναι τόσο εξόφθαλμη που καταντάει τουλάχιστον αστείο! Σε σύνολο...
1389 ψηφοφόρων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε 1482 ψήφους. Δηλαδή, ποσοστό 107% όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των New York Times!

Και ενώ ο Πούτιν συγκέντρωνε σχεδόν 1500 ψήφους, ο επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ πήρε... έναν! Όλα αυτά έγιναν στην περιφέρεια 451 της Τσετσενίας...

Αναλυτές αναφέρουν ότι στην Τσετσενία η νοθεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ καταγγέλλουν και κλίμα εκφοβισμού από την αστυνομία. Την ίδια ώρα, καταγγέλλεται επίσης ότι πουλμανάκια με το λογότυπο της εταιρίας ChechenRegionGaz, θυγατρικής της Gazprom μετέφεραν από και προς τα εκλογικά τμήματα τους ψηφοφόρους!

Μια γυναίκα μπήκε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήμα. Και όταν ρωτήθηκε τι κάνει, απάντηση πολύ απλά: «ψηφίζω». Μια άλλη γυναίκα, δε δίστασε να πει: «ήμασταν αναγκασμένοι να έρθουμε να ψηφίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου