Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα καλύτερα θέρετρα του σκι παγκοσμίως

Τα καλύτερα θέρετρα του σκι παγκοσμίωςΕίναι ανοιχτά και περιμένουν όσους έχουν χρήματα

Απέραντες πίστες για σκι, εντυπωσιακά τοπία, εγκαταστάσεις που προσφέρουν όλες τις ανέσεις καθώς και όμορφοι χώροι για να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας ή το ποτό σας μετά το σκι, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα καλύτερα χειμερινά θέρετρα στον κόσμο.

Για τους λάτρεις του χειμώνα και του χιονιού τα χειμερινά θέρετρα για σκι είναι ο νούμερο ένα ταξιδιωτικός προορισμός, τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες που θέλουν να χαρούν το λευκό τοπίο.

Βaqueira Beret, Ισπανία...
Είναι το πιο ωραίο χιονοδρομικό κέντρο της Ισπανίας και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πίστες του με τα περισσότερα χιλιόμετρα συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Φέτος μάλιστα έχει προστεθεί κι άλλη μια ατραξιόν που δεν είναι άλλη από το καταφύγιο του San Miguel, στις πλαγιές του Port de la Bonaigua.
Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τάπας από διάσημους εστιάτορες όπως οι Dani Garcia καιPaco Roncero. Τα γευστικά αυτά πιάτα συνδυάζονται τέλεια με μια ισπανική μπίρα San Miguel ή ένα κοκτέιλ Baqueira.
Courchevel, Γαλλία



Στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων θα αντικρύσει κανείς την μεγαλύτερη έκταση για σκι παγκοσμίως καθώς το συγκεκριμένο χιονοδρομικό διαθέτει περισσότερες από 300 πίστες συνολικά καθώς και άλλους χώρους αναψυχής για τους σκιέρ που θέλουν να συνδυάσουν την άθληση με τη διασκέδαση.
Επώνυμοι σχεδιαστές όπως οι Valentino, Hermes, Dolce & Gabbana, Dior, Jean-Paul Gaultier, Fendi και Gucci είναι από τους τακτικούς επισκέπτες, γι’αυτό μην απορήσετε αν τους δείτε να κάνουν σκι δίπλα σας.
Zermatt, Ελβετία


Το χιονοδρομικό του Zermatt είναι παγκοσμίως γνωστό από το 1860. Όλα τα οχήματα είναι ηλεκτρικά με αποτέλεσμα το θέρετρο να διατηρεί την αρχική φυσική του γοητεία. Τη ζώνη του σκι που εκτείνεται σε 300 χιλιόμετρα διασχίζουν ορεινοί σιδηρόδρομοι και τελεφερίκ για την ευκολότερη μετακίνηση των σκιέρ.
Από το υψηλότερο σημείο του, το Paradise Glacier, έχει κανείς πιάτο τις ελβετικές, γαλλικές και ιταλικές Άλπεις.
Aspen, Κολοράντο, Ηνωμένες Πολιτείες


Από το 1950 οπότε και φιλοξένησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο του Άσπεν έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά θέρετρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το επισκέπτονται διασημότητες όπως ο Κέβιν Κόστνερ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.
Lech Zurs,  Αυστρία


Βρίσκεται στην περιοχή του Arlberg και φημίζεται για τις πλαγιές του, το χωριό που είναι σαν βγαλμένο από καρτ ποστάλ και για τη θέα που σου κόβει την ανάσα. Μέλη βασιλικών οικογενειών το προτιμούν για τις διακοπές τους ενώ οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού θέτουν ένα όριο στον αριθμό των σκιέρ για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Cortina d'Ampezzo, Ιταλία


H Cortina D'Ampezzo είναι ένα από τα ομορφότερα θέρετρα των Άλπεων, όπου σε αντίθεση με άλλα χωριά, έχει μείνει στυλιστικά ανεπηρέαστο από την γειτνίαση με την κοντινή Αυστρία. Κρατάει αλώβητη την ιταλική φινέτσα και τα σκήπτρα του εδώ και χρόνια χειμερινού hot meeting spot του Ιταλικού και διεθνούς jet set.

Στις εγκαταστάσεις έχουν φιλοξενηθεί οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες το 1956 αλλά και άλλα αθλητικά events, με τελευταίο το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι γυναικών το 2006.
Crans Montana, Ελβετία


Συνώνυμο με την πολυτέλεια και το στυλ ακόμα και για όσους το γνωρίζουν μόνο εξ’ ονόματος, το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει σε όσους το επισκέπτονται να αθληθούν καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας σκι το χειμώνα και παίζοντας γκολφ το καλοκαίρι.
Το Crans Montana καθιερώθηκε στις αρχές του '60, όταν οι ορεινοί οικισμοί Crans και Montana ενώθηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το παγκοσμίως γνωστό χιονοδρομικό κέντρο. Τοποθετημένο στη νότια, ηλιόλουστη πλευρά του βουνού, έχει υπέροχη θέα στην κοιλάδα των Ελβετικών Άλπεων.
Με ένα εντυπωσιακά αναπτυγμένο δίκτυο lifts και με πίστες σκι 160 χλμ., το resort απευθύνεται σε σκιέρ όλων των επιπέδων. Για τους αρχάριους διαθέτει μία κατάλληλα διαμορφωμένη περιοχή, όπου παραδίδονται μαθήματα από δασκάλους. Οι freeriders θα λατρέψουν το half-pipe, το snow park έκτασης 2500τμ. και τις άπειρες δυνατότητες off-piste.
Το Crans Montana  διαθέτει πισίνες, spa, πολυτελή καταστήματα, καλαίσθητα εστιατόρια, παγοδρόμια, γήπεδα τένις και casino.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου