Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις στο Δημόσιο

Αντίστροφη μέτρηση για απολύσεις στο ΔημόσιοΠρεμιέρα αξιολόγησης των υπαλλήλων με έξι κριτήρια

Αντίστροφη μέτρηση για την αξιολόγηση των δομών του Δημοσίου, που θα οδηγήσει στη συνέχεια σε αξιολόγηση του προσωπικού και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σήμανε με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει...
από τις οργανικές μονάδες του υπουργείου, τους εποπτευόμενους φορείς του και τις ανεξάρτητες Αρχές και θα γίνει στη βάση έξι κριτηρίων. Η ίδια διαδικασία θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Βασικό κριτήριο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα αποτελέσει η αποδοτικότητα κάθε μονάδας σε συνάρτηση με το κόστος λειτουργίας της, ενώ ένα άλλο κριτήριο προβλέπει την καταγραφή συνολικά των πηγών χρηματοδότησης. Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψη οι ασκούμενες αρμοδιότητες και οι στόχοι που επιτυγχάνουν οι δομές.

Μεταξύ των παραμέτρων βρίσκεται και η ενδεχόμενη συνεργασία κάποιας υπηρεσίας με άλλες οργανικές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί αν υπάρχουν συναρμοδιότητες ή επικαλύψεις αρμοδιοτήτων.

Κυρίαρχο κριτήριο θα είναι επίσης η στελέχωση κάθε υπηρεσίας όπου θα γίνει αποτύπωση του μέγιστου και του ελάχιστου αριθμού υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας σε αυτήν και με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί υπηρεσίες που διαθέτουν μόνον προϊσταμένους ή ελάχιστους υπαλλήλους.

Κατά την αξιολόγηση τέλος θα μετρηθεί και η γνώμη των πολιτών με ειδικά ερωτηματολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου