Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Απαράδεκτη η Hellenic Seaways! Μείωσε τα δρομολόγια για Χίο-Μυτιλήνη και παράλληλα αύξησε τις ώρες του ταξιδιού


Σχόλιο
 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι που κατοικούν στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, βλέπουν ότι είναι έρμαια στα σχέδια των εφοπλιστών που λιμένονται τις ακτοπλοϊκές γραμμές, σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ενώ πριν λίγο καιρό οι άνθρωποι της Hellenic Seaways, έλεγαν ότι...
δε θα αλλάξουν τα δρομολόγια, του Νήσος Χίος, στο βωμό του κέρδους θυσίασαν τις ανάγκες δύο εκ των μεγαλύτερων ελληνικών νησιών. Της Χίου και της Λέσβου.

Συγκεκριμένα. Από αύριο και μέχρι το τέλος Μαΐου, αδιαφορώντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μυροβόλου νήσου και της Λέσβου, μείωσαν σε τρία τα εβδομαδιαία δρομολόγια του πλοίου, που κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί άκτοπλοϊκά τα δύο νησιά, ενώ παράλληλα αύξησαν τις ώρες του ταξιδιού από έξι σε οκτώ, για να μειώσουν το κόστος του κάθε δρομολογίου και αυτόματα να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Έτσι αντί τα δύο μεγάλα αυτά νησιά να έχουν μια αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή σύνδεση, από αύριο Δευτέρα (30/1), το Νήσος Χίος, θα κάνει τα εξής δρομολόγια, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα στην ιστοσελίδα της εταιρίας (Hellenic Seaways):
Δρομολόγια Νήσος Χίος

Από 30 Ιανουαρίου έως 5 Απριλίου και από 23 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2012(πατήστε εδώ για να δειτε το σχετικό πίνακα)

Κατά τ' άλλα, για τις ημέρες αυξημένης ακτοπλοϊκής κίνησης των δύο νησιών (ημέρες Πάσχα, και καλοκαιρινή περίοδο), κρατάει τα γνωστά δρομολόγια. Συγκεκριμένα.


Τα δρομολόγια από 6 Απριλίου έως 22
Απριλίου και μετά την 1η Ιουνίου
(πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό πίνακα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου