Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έκλεψαν πετρέλαιαο από το σχολείου του Νεοχωρίου στη Χίο


Αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν οι εκπαιδευτικοί στο νηπιαγωγείο του Νεοχωρίου στη Χίο. Το πρωί της Δευτέρας
πηγαίνοντας στο χώρο που στεγάζεται ΤΟ νηπιαγωγείο διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το συμβάν εκτιμάται ότι σημειώθηκε τις βραδινές ώρες, της  Παρασκευής (27/1) ή του Σαββάτου (28/1), όταν οι δράστες, που πιθανολογείται ότι είναι...
περισσότεροι από ένας,  έσπασαν την πόρτα του υπόγειου του σχολείου, κατευθύνθηκαν προς το λεβητοστάσιο και αφαίρεσαν από τη δεξαμενή που είχε περίπου 700 λίτρα, μεγάλη ποσότητα πετρελαίου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, η σχολική επιτροπή είχε διαθέσει μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, περίπου, 500€ για την προμήθεια 500 λίτρων πετρελαίου, γεγονός που φαίνεται να το γνώριζαν οι δράστες.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Νικόλαος Νύκτας, οι δράστες πρέπει να χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να μεταφέρουν το πετρέλαιο, κάτι που το έκαναν είτε με μπιτόνια, είτε με κουβάδες, αλλά δεν έγιναν αντιληπτοί από κανένα μιας και το λεβητοστάσιο βρίσκεται  στην πίσω μεριά του σχολείου και δεν είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο.

Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος θα καταβάλει κάποια χρήματα, προκειμένου το σχολείο να βάλει πετρέλαιο. Ζήτησε βέβαια, από τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να πάρουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, μιας και τέτοια περιστατικά είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, δεδομένης της κρίσης και της τιμής του πετρελαίου.

Πάντως περιστατικό κλοπής πετρελαίου, αν και δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομική διεύθυνση, είχε σημειωθεί και πριν από μερικές μέρες από σπίτι στο Βροντάδο.

Πηγή: tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου