Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 300 εκατομμύρια το φέσι σε βάρος της ΔΕΗ

Πάνω από 300 εκατομμύρια το φέσι σε βάρος της ΔΕΗΑποκαλυπτικά στοιχεία για Hellas Power και Energa

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος, Energa και Hellas Power, που εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους πελάτες τους και δεν τα έχουν αποδώσει στο Δημόσιο και τη ΔΕΗ.

Όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, λίγες μέρες πριν...
ξεσπάσει το σκάνδαλο, οι δύο εταιρίες, υπό το νέο – και κοινό - ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενημέρωναν με επιστολές τους πελάτες τους: «Παρακαλούμε από εδώ και στο εξής όλες οι πληρωμές των λογαριασμών προς την εταιρία μας να γίνονται στον κάτωθι λογαριασμό». Ποιος λογαριασμός είναι αυτός;
Με βάση τα στοιχεία του, ανήκει σε τράπεζα της Ελβετίας ! Οι αρχές τώρα αναζητούν τον κάτοχο του λογαριασμού και σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Μάρσαλ.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο πηγή, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον τομέα της ενέργειας, ότι «το φέσι σε βάρος του Δημοσίου και της ΔΕΗ μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ!».

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναζητώντας ποιοι κρύβονται πίσω από την πορεία συγκεκριμένων ποσών, που ξεκινά από την Ελλάδα και, μέσω ενδιάμεσων σταθμών, καταλήγει στην Ελβετία. Η κίνηση των 120 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη μπλοκαριστεί από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου