Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο φόβος της Χιώτικης κοινωνίας για την υπόθεση της συμμορίας "Locos c"

Γράφει ο Οδυσσέα

Η σύλληψη των μελών της συμμορίας των "Locos c" στη Χίο, έχει χαροποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της χιώτικης κοινωνίας. Κι αυτό διότι, σ' όλους ήταν γνωστή η δράση τους, η οποία περιελάμβανε, εκφοβισμούς, ξυλοδαρμούς και κυρίως εμπόριο ναρκωτικών σε παιδιά σχολικής ηλικίας και φοιτητές. 
 
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που φοβούνται ότι θα υπάρξει δυσφήμιση για το νησί. Φυσικά και όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο κάνουν μεγάλο λάθος. 

Εμείς πιστεύουμε ότι...
η εξάρθρωση της δράσης της συμμορίας, δείχνει ότι το νησί θέλει την κάθαρση, θέλει οι πολίτες του να ζουν σ' ένα προστευτεύμενο περιβάλλον και όχι να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία σίγουρα έχουν άνθρωποι που ζουν στις μεγαλουπόλεις, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη.

Όμως, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από τους ανθρώπους της  αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, σε συνεργασία με την Εισαγγελέα Χίου Εμμανουέλα Κετσιαντζή, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της συμμορίας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά την εισαγγελική εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ένα ερώτημα βασανίζει τη Χιώτικη κοινωνία. 
Η δικαιοσύνη, θα σταθεί στο ύψος της, ώστε να τιμωρήσει παραδειγματικά και ανάλογα με τα εγκλήματα που διέπραξαν τους συλληφθέντες μέλη της συμμορίας;

Αυτός είναι ο φόβος που εκφράζουν στις συζητήσεις τους και φυσικά δεν είναι άδικος.

Κι αυτό διότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν είναι ανάλογες των περιπτώσεων. Μάλιστα, αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι, το πρωτοκλασάτο μέλος της συμμορίας, έχει συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και ισάριθμες έχει αφεθεί ελεύθερος, μετά από πολύ σύντομη κράτηση.

Όλοι λένε μπράβο για τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού και αμέσως μετά βάζουν ένα ερωτηματικό. Τι θα κάνει τώρα η δικαιοσύνη; Θα οδηγήσει τους υπεύθυνους στη φυλακή και για πόσο διάστημα;

Με βάση την κατηγορία που αναμένεται ν' απαγγελθεί σε κάποιους από αυτούς, εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη, που μεταφράζεται σε 25 χρόνια φυλάκιση .

Κανείς βέβαια, δεν μπορεί να πει τίποτα, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Έτσι, πρέπει λοιπόν, τώρα να ηρεμήσει η τοπική κοινωνία, αφού κάποια από τα κακοποιά στοιχεία που δημιουργούσαν προβλήματα βρίσκονται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης και να περιμένουν τα αποτελέσματά της, με πίστη ότι οι δικαστικές αρχές θ' ασκήσουν  τα καθήκοντά τους με υψηλό φρόνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου