Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η συμμορία “Locos c” από τη ρίζα της μέχρι το τελευταίο κλωνάρι στα χέρια των διωκτικών αρχών της Χίου

Κυριάκος Αφενδούλης
Αποκλειστικές πληροφορίες

Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών τους τελευταίους 4 μήνες ξεσκέπασε το μέγεθος της συμμορίες και έδωσε τις κατηγορίες...

Γράφει ο Οδυσσέας

Τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων 20 χρόνων, με μεγάλες θετικές επιπτώσεις στη τοπική κοινωνία της Χίου, πέτυχαν οι διωκτικές αρχές του νησιού, με τη σύλληψη της παραβατικής συμμορίας "Locos c".

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες ενέργειες του συνόλου των αστυνομικών αρχών του νησιού της μαστίχας, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία, που τα τελευταία δύο χρόνια λυμαίνονταν την πόλη της Χίου. Η ομάδα που αποτελείτο κυρίως από άτομα 15-25 χρονών, έκανε αξιόποινες πράξεις, αλλά κυρίως, διοχέτευε ναρκωτικές ουσίες σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

O αρχηγός της συμμορίας "Locos c"

Αρχηγός της ομάδας φέρεται να ήταν...
ο Γ.Κ. ηλικίας 28 χρονών σήμερα, που βρίσκεται στα χέρια της ασφάλειας Χίου, και  ο οποίος μπαινόβγαινε συνέχεια στη φυλακή, γνωστός στην παράνομη παρέα που είχε στήσει, ως "Τζώνης".

Ο τελευταίος έχει μπει στη φυλακή και στην Αμερική, στο Illinois, για παράνομη χρήση όπλου, σε ηλικία, 19 χρονών και η σχέση του με τη Χίο, είναι από τη μητέρα του.

Τουλάχιστον 20 οι συλληφθέντες

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ασφάλεια Χίου, κρατούνται αυτή τη στιγμή περίπου 20 μέλη της συμμορίας "Locos c" και μέχρι το βράδυ αναμένεται οι συλληφθέντες για κακουργηματικές πράξεις, κυρίως εμπορία και διάθεση ναρκωτικών αναμένεται να ξεπεράσουν τους 25.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων ζει στην πόλη της Χίου και η δράση της εκτός από τη χώρα του νησιού, εκτείνεται και σε χωριά της Νότιας κυρίως Χίου, Νένητα, Πυργί, Μεστά κ.αλ.


Εκτός από το 28χρονο, στην ασφάλεια της Χίου βρίσκονται...

8 Έλληνες ηλικίας από 18 έως 32 ετών.
3 ανήλικοι Έλληνες ηλικίας 16 έως 17 ετών.
2 ομογενείς άνδρες, υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ηλικίας 28 και 18 ετών.
3 Ελληνίδες ηλικίας 19 έως 21 ετών.
Ένας υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας 19 ετών.

Στη συμμορία "Locos c", όμως δράση είχαν και δύο Αλβανοί, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές Χίου ηλικίας 25 και 22 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε επικοινωνία με τον 28χρονο Τζώνη και συντόνιζαν την προμήθεια της οργάνωσης με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, προερχόμενες από διάφορες περιοχές της Αττικής. 
Γιώργος Κεβόπουλος

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Οι αρχές της Χίου με επικεφαλής τον Γιώργο Κεβόπουλο, διοικητή του τμήμα δίωξης ναρκωτικών, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο αστυνομικό διευθυντή Κυριάκο Αφενδούλη και το διοικητή Ασφαλείας, Ανδρέα Δαμίρη, που γνώριζαν και παρακολουθούσαν τη δράση της συμμορίας "Locos c", τα τελευταία δύο χρόνια, που ολοένα και εξαπλώνονταν, κατάφεραν με τη μεγάλη βοήθεια της Εισαγγελέως Εμμανουέλας Κετσιαντζή να δοθεί εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Έτσι, τους τελευταίους 4 μήνες, παρακολουθούντο οι τηλεφωνικές συνομιλίες, όλων των μελών της συμμορίας, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έφταναν, σταδιακά, στα χέρια της Ασφάλειας Χίου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα στην κοινωνία της Χίου, αναμένεται τουλάχιστον 7-8 άτομα της συμμορίας να οδηγηθούν στη φυλακή για αρκετά χρόνια τουλάχιστον 10, διότι τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, ανάμεσά τους αρκετοί ανήλικοι, κατηγορούνται για κατοχή, διάθεση ή εμπορία μικρής ποσότητας ναρκωτικών και οι ποινές που θα τους επιβληθούν αναμένεται να είναι ανάλογες.

Για το θέμα της σύλληψης των μελών της περιβόητης συμμορίας, που δρούσε στο νησί τα τελευταία χρόνια, μίλησαν νωρίτερα, οι κ. Αφενδούλης, Κεβόπουλος και Δαμίρης, που μεταξύ άλλων τόνισαν ότι η δράση της συμμορίας ήταν μεγάλη και δεν σχετίζονταν μόνο με τη διακίνηση ναρκωτικών αλλά και με άλλες παράνομες ενέργειες. Ωστόσο από αυτές απειροελάχιστες καταγγέλλονταν στην αστυνομία.   «Πρέπει όσοι είχαν και έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα από τη συμμορία να έρθουν να μας το δηλώσουν». τόνισαν οι τρεις προαναφερθέντες. 

Έκκληση των αστυνομικών αρχών...

Οι αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου ανέφεραν ότι από την πλευρά τους καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ενώ τώρα θα πρέπει και οι υπόλοιποι φορείς (σ.σ. δικαστικές αρχές) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Με την ολοκλήρωση της δικογραφίας που θα είναι ογκωδέστατη, η Εισαγγελική αρχή θα μεταβεί πιθανά στην αστυνομική διεύθυνση, μιας και ο μεγάλος αριθμός των συλληφθέντων δεν επιτρέπει την μεταφορά τους στην Εισαγγελία, η οποία και θα αποφασίσει αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή όχι, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα το απόγευμα.

2 σχόλια: