Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Θα ζητήσουμε μείωση των συντελεστών φορολόγησης

Διαφωνεί με μέτρα του προϋπολογισμού, αλλά θα τον υπερψηφίσει.

Την ομιλία του στη Βουλή διάλεξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να απαντήσει στις βολές του ΠΑΣΟΚ περί συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, λέγοντας πως "δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση, αλλά ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων.

Για την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου δήλωσε...
πως είναι μεταβατική και όχι συγκυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι για τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβένρησης. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας πως "αν λέγαμε τα μισά από όσα είπε προχθές ο κ. Χρυσοχοΐδης τι θα μας λέγατε;".

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που δημιουργείται στον ευρωπαϊκό χώρο, λέγοντας πως στην Ευρώπη κινδυνεύει να συμβεί ότι συνέβη και στην Ελλάδα και πως μπορεί να κατευθυνθεί όλη η Ευρώπη σε μία γενικευμένη ύφεση λόιγω των πολλών προγραμμάτων λιτότητας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η ΕΚΤ πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δανειστής έσχατης ανάγκης, για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να υπάρξουν τρεις βασικές προτεραιότητες: η βιωσιμότητα του χρέους, η βιωσιμότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων και η ανάκαμψη.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον υπερψηφίσει, αλλά διατηρεί τις διαφωνίες της με κάποια από τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτόν, αλλά είναι ήδη ψηφισμένα. Ο ίδιος διαπίστωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 «διέπεται δυστυχώς από την ίδια λογική» και η ύφεση «θα είναι πιθανότατα πάνω από το 2,8% που προβλέπεται».

Αναφορικά με τους φόρους και τα χαράτσια, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως σε περίπτωση κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία θα ζητήσουν ευθέως μείωση των συντελεστών και δεν θα σταματήσουν να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να τα καταφέρουν.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο πως η Νέα Δημοκρατία κατά προτεραιότητα θα κηρύξει την ΑΟΖ, καθώς όπως σημείωσε πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τον πλούτο της, όπως η Κύπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου