Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

“Μειώστε μισθούς, απολύστε υπαλλήλους”... κόλλησε η βελόνα της Τρόικας

- Τσεκούρι στους μισθούς των ΔΕΚΟ
- Λουκέτα σε οργανισμούς με απολύσεις υπαλλήλων
- Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
- Κατά τα άλλα ως τώρα είχαν λάθος συνταγή...


Δεν αλλάζει το τροπάριο. Μπορεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ να είπε για λάθος συνταγή, μπορεί να είπε ότι δεν χρειάζονται άλλοι φόροι, ωστόσο επιμένει στα μέτρα που βυθίζουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με απολύσεις και μειώσεις μισθών, ακόμη και σε επικερδείς ΔΕΚΟ.

Τι ζητά τώρα η Τρόικα;
Μειώσεις και απολύσεις με ευρεία πολιτική συναίνεση...


Δηλαδή να συμφωνήσουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και να επιβάλλουν μειώσεις μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ώστε αυτές μετά την κάθετη πτώση της χρηματιστηριακής τους αξίας να γίνουν ακόμη πιο θελκτικές καθώς θα έχουν και μικρό μισθολογικό κόστος για τους πιθανούς αγοραστές.

Μάλιστα ο κ. Τόμσεν είπε ότι είναι πολύ καλό το μέτρο της μη επέκτασης των συμβάσεων που ανοίγει το δρόμο για νέες μειώσεις μισθών.

Παράλληλα είπε για απολύσεις χωρίς να χρησιμοποιήσει τη λέξη. Μίλησε δηλαδή για μη οικειοθελείς αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Έδωσε και τον... στόχο. Είπε ότι το Κράτος πρέπει να γίνει επιθετικό, να κλείσει οργανισμούς. Δηλαδή υπέδειξε ποιοι πρέπει να απολυθούν χωρίς να μπουν καν σε καθεστώς εφεδρείας.

Δεν άφησε όμως ούτε τον ιδιωτικό τομέα απ' έξω. Κάπως έτσι μάθαμε ότι δεν είναι τυχαία η έκθεση που λέει μεν ότι οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, μας φέρνει όμως 20ους στην παραγογικότητα.
Τι είπε λοιπόν ο κ. Τόμσεν;
Πρέπει να συνδεθούν οι μισθοί με την παραγωγικότητα. Δηλαδή μειώσεις μισθών!
Πως; Δια των διαρροών (έτσι μας είχε συνηθίσει η προηγούμενη κυβέρνηση που αποτελεί τον κορμό της νέας) πάμε σε μειώσεις κατώτατων μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου