Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ναύλωναν πλοία για τη μεταφορά ναρκωτικών!

Ναύλωναν πλοία για τη μεταφορά 
ναρκωτικών!Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση

Στη Βούλα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης από το Μαυροβούνιο, που διακινούσε ναρκωτικά από χώρες της νοτίου Αμερικής σε χώρες της Ευρώπης.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εμπλέκονται και άλλα...
τρία άτομα, που αποτελούν τους αρχηγούς της οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι τέσσερις νεαροί σπούδαζαν σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών στην Αθήνα και είχαν αναλάβει το ρόλο της νομιμοποίησης των κερδών της οργάνωσης.

Διακινούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω τραπεζών και υπεράκτιων εταιρειών, έβαζαν χρήματα σε τραπεζικές θυρίδες και είχαν αγοράσει πολυτελή ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας.

Σε έρευνα που έγινε στις δύο πολυτελείς κατοικίες τους στη Βούλα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκε πλήθος εγγράφων και παραστατικών κίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών – βρέθηκαν κινήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ - μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών και  offshore εταιρειών, καθώς και 65.000 ευρώ.

Βρέθηκαν επίσης δύο πολυτελή αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Πριν από δύο χρόνια, το Δεκέμβριο του 2009, η ίδια εγκληματική οργάνωση προσπάθησε να διακινήσει 2ο κιλά κοκαΐνης, ποσότητα που κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ, τις αρχές του Περού και  της US DEA

Στις αρχές του 2009, οι Ιταλικές Αρχές κατάσχεσαν 215 κιλά κοκαΐνης, ενώ το ίδιο έτος οι Αρχές της Ουρουγουάης με τη US DEA κατάσχεσε περισσότερους από 2 τόνους κοκαΐνης, ανοιχτά στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε πλοίο που είχε ναυλώσει η οργάνωση.

DURO KAPETANOVIC


DAMJAN DUDIC



SASA SAMARDZIC


SRDANA DUDIC


Συγκατηγορούμενοι που δεν έχουν συλληφθεί-οι τρεις αρχηγοί:

DARKO SARIC


RODOLJUB RADULOVIC


GORAN SOKOVIC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου