Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Ρωσίας

Το προφίλ της ΡωσίαςΜια γνώριμη από τα παλιά

Γιατί χωρίς εσένα δεν μπορεί! Και σε αυτό το Euro η Εθνική ποδοσφαίρου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρωσία στην φάση των ομίλων.

Στο μαγικό ταξίδι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, κανείς δεν θυμάται την ήττα, αλλά μονάχα το γκολ του Ζήση Βρύζα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 που σφράγισε την παρουσία της «αρμάδας» του Ότο Ρεχάγκελ, τότε, στη φάση των νοκ-άουτ. Όλοι ξέρουν πως...
τελείωσε το παραμύθι με τον Ζαγοράκη να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή.

Σύμπτωση, παιχνίδι της κληρωτίδας -όπως θέλετε πείτε το- και τότε συναντήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική. Λέτε;

Το 2008 οι δυο ομάδες βρέθηκαν ξανά στον ίδιο όμιλο. Η Εθνική παρουσιάζεται απροσδόκητα κακή στην πρεμιέρα όπου χάνει με κάτω τα χέρια από την Σουηδία.

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής αναμετράται με τη Ρωσία, ωστόσο παρότι εμφανίζει σημάδια βελτίωσης χάνει 1-0. Η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε νωρίς, σε αντίθεση με την ομάδα του Γκους Χίντινκ, που προσφέροντας επιθετικό ποδόσφαιρο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η Ρωσία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 ως πρώτη (συγκεντρώνοντας 23 πόντους) του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών.

Στον πάγκο της κάθεται ο Ντικ Άντβοκατ και η βάση της αποτελείται από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα. Λίγοι και (πολύ) καλοί όσοι παίζουν στο εξωτερικό, με πρώτα «βιολιά» τους Άρσάβιν, Παβλιουτσένκο, Πογκρέμπνιακ και Μπιλιαλέντινοφ.

Τελευταία φορά οι δυο τους κοντραρίστηκαν στις 11 Νοεμβρίου σε φιλική αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη» (ήρθαν ισόπαλες 1-1). Σε σύνολο 18 αναμετρήσεων (είτε ως Σοβιετική Ένωση, είτε με τη σημερινή μορφή) η Ρωσία έχει το προβάδισμα, έχοντας δέκα νίκες, έναντι τρεις της Ελλάδας, με τα υπόλοιπα πέντε ματς να έχουν μείνει στο «Χ».

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
: Ακινφέεφ, Μαλαφέεφ, Ριζίκοφ

Αμυντικοί: Γιανμπάεφ, Σίσκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς

Μέσοι: Γκλουσάκοφ, Ντζαγκόεφ, Τορμπίνσκι, Ζιρκόφ, Ντενίσοφ, Μπιλιαλέντινοφ, Σεμσόφ, Σιρόκοφ, Ζιριανόφ, Σαμέντοφ, Μπιστρόφ

Επιθετικοί: Πογκρέμπνιακ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ, Παβλιουτσένκο

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου