Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νέα εμπλοκή με τις λίστες των εφέδρων

Νέα εμπλοκή με τις λίστες των εφέδρωνΠροβληματισμός για τα κενά που δημιουργούνται στους διευθυντές
Έληξε χθες η προθεσμία αποστολής των αναλυτικών στοιχείων για το μόνιμο προσωπικό που τέθηκε σε «προσυνταξιοδοτική» εφεδρεία από 2.400 διευθύνσεις προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το Έθνος, η ανταπόκριση των διευθύνσεων προσωπικού ήταν μικρή μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Αρχικά είχε...
υπολογιστεί ότι το σύνολο των «εφέδρων» από την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου θα άγγιζε τους 20.000 υπαλλήλους για να επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011, με την προσθήκη περίπου 10.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που θα τεθούν σε εφεδρεία.

Πηγές σημειώνουν ότι στον τελικό αριθμό των «εφέδρων» θα συνυπολογιστούν και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι πρόλαβαν και κατέθεσαν αιτήσεις συνταξιοδότησης προκειμένου να αποφύγουν την ένταξή τους στο μέτρο.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή της πρώτης φάσης της εφεδρείας παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων. Κατ' αρχάς διαπιστώνεται ότι «αδειάζουν» θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων που τίθενται σε εφεδρεία «παγώνοντας» τη λειτουργία δεκάδων υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένες θέσεις πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα προκειμένου να μην παραμείνουν «ακέφαλες» οι υπηρεσίες. Ένας σημαντικός αριθμός «εφέδρων» έχει καταθέσει αίτηση εξαίρεσης αφού εκτιμούν ότι κινδυνεύουν να μη λάβουν πλήρη σύνταξη μετά το πέρας του διαστήματος εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου