Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα ΕυγενίδουΜε ελεύθερη είσοδο

Αφηγήσεις παραμυθιών, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα ήθη και τις παραδόσεις των εορτών περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι... ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής -μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων- στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

- «Άστρο Λαμπρό μας οδηγεί»: Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παραμύθια και τραγούδια από τον εκπαιδευτικό-αφηγητή Νίκο Ράμο και τον τραγουδοποιό Lolek. Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, ώρα έναρξης 19.45. Διάρκεια 60 λεπτά. Για παιδιά από πέντε έως και δέκα ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία των Χριστουγέννων, για τα ήθη και έθιμα των γιορτών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, παίζουν και τραγουδούν, φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι, στολίζουν το φωτεινό δέντρο της γνώσης και τρώνε μαγικά μελομακάρονα!

- «Άρωμα Χριστουγέννων»: Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφήγησης μύθων και θρύλων με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα. Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 19.45. Διάρκεια 50 λεπτά. Για παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

- «Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον 'Αγιο Βασίλη»: Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα. Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ,ώρα έναρξης 17:30. Διάρκεια 60 λεπτά. Για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής, βοηθώντας τον 'Αγιο Βασίλη να ταξινομήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα που του στέλνουν. Το θεατρικό παιχνίδι, ως κύριο εργαλείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν με το σώμα τους, να ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων και να γνωρίσουν τα υλικά της γραφής μέσα στο χρόνο.

-«Η γραφή των Χριστουγέννων»: Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργημένο από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 18:30. Διάρκεια 90 λεπτά. Για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού. Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η ιστορία της γραφής», που επιμελείται και παρουσιάζει ο βιβλιοθηκονόμος Δημήτρης Κουρουβακάλης.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόγραμμα «Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον 'Αγιο Βασίλη» της Μαρίας Λαγωνίκας είναι καταπληκτικό ενώ η εμψυχώτρια Μαρία Λαγωνίκα είναι επιστήμων παιδαγωγός εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.
    Μιχάλης Κάζης
    Φαρμακοποιός
    www.kazishel.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή