Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπλόκο στο πλοίο «Ιεράπετρα» στη Σάμο

Μπλόκο στο πλοίο «Ιεράπετρα» στη ΣάμοΟι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νησιού

Περισσότεροι από 1.000 Σαμιώτες κατέλαβαν χθες το απόγευμα τον καταπέλτη του πλοίου Ιεράπετρα, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού και καθυστερώντας τον απόπλου του, από το λιμάνι του Βαθέος.

Το πλοίο θα αναχωρούσε στις...
6 το απόγευμα αλλά τελικά απέπλευσε στις 8:15 μ.μ. για το λιμάνι Καρλοβάσου όπου και εκεί υπήρξε δίωρη καθυστέρηση που προκάλεσαν οι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι με αποτέλεσμα το πλοίο να αναχωρήσει τελικά στις 11:10μ.μ..

Το τελευταίο διήμερο υπήρξε μαζικό κάλεσμα από τους φορείς του νομού, ώστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, ότι οι σαμιώτες επιθυμούν κάτι καλύτερο για το νησί τους από ένα πλοίο 36 ετών.

Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν συνθήματα όπως «πάρτε από την Σάμο τα πλοία φέρετρα, θέλουμε γρήγορα, αξιόπλοα και ασφαλή πλοία».

Το πλοίο που ξεκίνησε από τον Πειραιά την Παρασκευή το βράδυ, δεν κατάφερε να προσεγγίσει στα δύο λιμάνια της Ικαρίας καθώς οι κάτοικοι του Ευδήλου και του Αγίου Κηρύκου δεν του το επέτρεψαν και το ίδιο δηλώνουν ότι θα κάνουν και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου