Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πρόταση Πετσάλνικου για τις καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία

Μετά το σάλο που ξέσπασε απο τις καταγγελίες του ομογενή ελβετού βουλευτή Ζησιάδη ο πρόεδρος της Βουλής προτείνει  πρωτοβουλία για εξουσιοδότηση ωστε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί.

“Εμείς οι βουλευτές να αναλάβουμε πρωτοβουλία να εξουσιοδοτήσουμε Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών Βουλευτών και Κομμάτων, για να απευθυνθεί άμεσα στις...
αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες για να υπάρξει πλήρες φως και σε ότι αφορά αυτές τι περιπτώσεις” είπε ο κ. Πετσάλνικος απο το βήμα της Βουλής.

“Και δηλώνω πως πρώτος εγώ θα δώσω εξουσιοδότηση” είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: 'Να κινηθούμε άμεσα για να μην υπάρχουν σκιές, από υποθέσεις, φήμες και μισόλογα.  Είναι θέμα τιμής, διαφάνειας που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά θέμα της ίδια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας”.

Ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε επίσης τη δηοσιοποίηση πόθεν έσχες των βουλευτών στο ίντερνετ τις επόμενες εβδομάδες.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό ο κ. Πετσάλνικος είπε οτι δεν είναι αυλοκος είναι όμως προϋπολογισμός ανάγκης.

“Απευθύνομαι στην Κυβέρνηση, τους υπουργούς όλων των κομμάτων και τους και αρχηγούς των κομμάτων που τη στηρίζουν, να έρθει προς ψήφιση τώρα το φορολογικό νομοσέδιο που θα θεσμοθετήσει ένα εθνικό, δίκαιο, αποτελεσματικό, αντιγραφειοκρατικό φορολογικό σύστημα. Όχι αναβολές για το μέλλον”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου