Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τη χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χίου ζήτησε με επιστολή της η Ελπίδα Τσουρή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη

Τη χρηματοδότηση του έργου πνοής και τουριστικής αναβάθμισης του νησιού της Χίου, δηλαδή του έργου επέκτασης του αεροδρομίου, ζήτησε με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.

Σ' αυτήν αναφέρει ότι εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ μειώθηκε το ποσό των αποζημιώσεων για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Και καταλήγει ότι αγώνες 10ετιών, για πρώτη φορά έχουν θετική έκβαση και οι πολίτες της Χίου προσδοκούν στην υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου. Το πλήρες κείμενο της επιστολή της κ. Τσουρή, έχει ως εξής:...


"Προς
κύριο Μ. Βορίδη
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Χίος, 20 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

το θέμα επέκτασης του αεροδρομίου Χίου απασχολεί την τοπική κοινωνία, τα τελευταία 30 χρόνια, αφού η έλλειψη σύγχρονου και λειτουργικού αεροδρομίου είναι η κύρια αιτία της τουριστικής και αναπτυξιακής καθίζησης του Νομού, η οποία επιδεινώνεται κάθε χρόνο.

Με συστηματική παρακολούθηση και επίπονη προσπάθεια, έγινε δυνατή η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και, αντίστοιχα, η απόρριψη των σχετικών προσφυγών, από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Πρόσφατα, το Εφετείο Αιγαίου καθόρισε οριστική τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και, πλέον, είναι γνωστό ότι το συνολικό ποσόν, το οποίο πρέπει να καταβληθεί, ως αποζημίωση, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, βρίσκεται σε επίπεδα κατά πολύ χαμηλότερα, από τα αρχικά προβλεπόμενα.

Είμαι βέβαιη, κύριε Υπουργέ, ότι κατανοείτε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, για ένα μεγάλο παραμεθόριο Νομό, όπως η Χίος, που βλέπει, τα τελευταία χρόνια, την αλματώδη ανάπτυξη των παραλίων της γειτονικής χώρας, η οποία οδηγεί, βέβαια, σε αντίστοιχα οφέλη.

Είναι, επίσης, προφανές, ότι, μετά από δεκαετίες αγώνων, για πρώτη φορά, με επιτυχή έκβαση, οι πολίτες της Χίου προσδοκούν την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου, με όλες τις θετικές συνέπειες, που αυτό συνεπάγεται, τόσο για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όσο και για τη χώρα.

Επειδή, ακριβώς, έχετε επίγνωση όλων των δεδομένων, είμαι βέβαιη ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή του.

Με εκτίμηση,

Ελπίδα Τσουρή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου