Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τα χρονοδιαγράμματα δείχνουν εκλογές τέλος Μαρτίου

Τα 
χρονοδιαγράμματα δείχνουν εκλογές τέλος ΜαρτίουΤο αποδέχεται η ΝΔ - Ηρεμία ζητά ο Λ.Παπαδήμος - Αγκάθι τα νέα μέτρα

Καθοριστικό θα είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου όχι μόνο για την βιωσιμότητα του χρέους (και της χώρας) αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις.

Γι’ αυτό και ο Λ. Παπαδήμος θα θέσει στους πολιτικούς αρχηγούς υπόψιν τα...
χρονοδιαγράμματα αλλά και την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ηρεμίας όταν η χώρα θα κάνει την δημόσια προσφορά για το PSI και η τρόικα θα θέτει τους όρους (επιστρέφει στις 15 Ιανουαρίου) για το νέο μνημόνιο.

Η ΝΔ εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί παράταση του βίου της κυβέρνησης μερικές εβδομάδες «προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους» όχι όμως πέραν της 8ης Απριλίου.

Όπως σημειώνουν επιτελείς του Α. Σαμαρά, όποια κι αν είναι η εξέλιξη με το PSI «η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση με συνοχή ».Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς η ΝΔ αλλά και ο βασικός κορμός του ΠΑΣΟΚ θα αποδεχθούν το νέο πακέτο μέτρων που όπως όλα δείχνουν θα απαιτήσει η τρόικα τον Ιανουάριο προκειμένου να εξασφαλιστεί η δόση μαμούθ των 90δισ.

Πέρα από τον χρόνο των εκλογών ,αυτό θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα θέσει ο Λ. Παπαδήμος στις συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου ,τον Γ. Καρατζαφέρη και κυρίως με τον Α. Σαμαρά.

Η ΝΔ αυτή τουλάχιστο τη στιγμή δηλώνει ότι τα μόνα μέτρα που χρειάζονται και μπορεί να αποδεχθεί είναι αυτά διαρθρωτικού χαρακτήρα. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση των κομμάτων και ποιες οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας όταν πχ στα πλαίσια του διαρθρωτικού μέτρου περιορισμού του δημόσιου τομέα ζητηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως ο Α. Σαμαράς και στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα επιμείνει ότι μέτρα φορολογικά και περικοπές μισθών και συντάξεων όχι μόνο δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά αλλά αν εφαρμοστούν κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η όλη προσπάθεια από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου