Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σε περισσότερα δημοτικά το νέο πρόγραμμα σπουδών

Σε περισσότερα δημοτικά το νέο πρόγραμμα σπουδώνΝέα διδακτικά αντικείμενα και καινοτόμες δράσεις αναβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση

Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και στα νέα δεδομένα, το υπουργείο Παιδείας προχωράει στην αναβάθμιση των δημοτικών σχολείων και του προγράμματος διδασκαλίας. Το «Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών» είναι...
πλέον γεγονός για ακόμη περισσότερα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, καλύπτοντας έτσι το 40% του μαθητικού πληθυσμού.

Η αρχή έγινε το σχολικό έτος 2010-2011, όταν στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου», λειτούργησε για πρώτη φορά το «Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών» σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία, που κάλυπταν περίπου το 30% του μαθητικού πληθυσμού.

Το «Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών» εμπλουτίστηκε με νέα διδακτικά αντικείμενα και καινοτόμες δράσεις, όπως η εισαγωγή της φιλαναγνωσίας, η διδασκαλία ξένων γλωσσών, νέων τεχνολογιών και αισθητικής αγωγής (θεατρική αγωγή, μουσική και καλλιτεχνικά).

Παράλληλα, κατά την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση 2.200 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και μουσικής) ενώ διανεμήθηκαν 4 οδηγοί επιμορφωτών και 3 επιμορφούμενων.

Φέτος, το σχολικό έτος 2011-2012, το «Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα» εφαρμόζεται πλέον σε συνολικά 961 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, στα οποία φοιτά περίπου το 40% του μαθητικού μας πληθυσμού.

Μέχρι τώρα για τις ανάγκες τους, έχουν προσληφθεί μέσω ΕΑΕΠ 2.275 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (Δραματικής Τέχνης, Θεατρικών Σπουδών, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Αγγλικών, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής).

Ωστόσο, η δράση του υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ δεν σταματά εδώ. Καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχουν εκπονηθεί επιμορφωτικά σεμινάρια και ενημερωτικές ημερίδες για στελέχη της εκπαίδευσης, με στόχο την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού που σχετίζεται με τη θεατρική αγωγή, τη μουσική, τα εικαστικά, την πληροφορική, τα αγγλικά, τη φυσική αγωγή, τις βιωματικές δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, καθώς και την ενισχυτική διδασκαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου