Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασισμένη να πατάξει την πειρατεία η Ε.Ε.

Αποφασισμένη να πατάξει την πειρατεία η Ε.Ε.Ετοιμάζει νέους κανόνες επέμβασης σε περίπτωση απειλής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επεκτείνει την επιχείρηση της καταπολέμησης της θαλάσσιας πειρατείας στα ανοιχτά του Κέρατος της Αφρικής έως τις παραλίες της Σομαλίας, ανέφερε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Η Επιχείρηση Atalante, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008, προβλέπει επεμβάσεις στη θάλασσα κατά των πειρατών που...
δρουν κατά μήκος των ακτών της Σομαλίας και στον Ινδικό Ωκεανό, όπου αποτελούν μια σημαντική απειλή για τις διεθνείς θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών Αντρέας Πέσκε ανακοίνωσε ότι οι νέοι κανόνες επέμβασης που προβλέπονται από την ΕΕ θα επιτρέπουν την καταστροφή των υποδομών που ανήκουν στους πειρατές στις παραλίες, αλλά όχι την ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα.

Οι πρώτες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, αλλά οποιαδήποτε γερμανική συμμετοχή σε μια ευρύτερη παρέμβαση θα πρέπει να συνοδεύεται από την υιοθέτηση μιας νέας εντολής από το Κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Από την έναρξη της επιχείρησης Atalante, τον Δεκέμβριο του 2008, κρατούνταν όμηροι 2.317 ναυτικοί για περίπου πέντε μήνες, ενώ το ρεκόρ φθάνει τους 19 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου