Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τσουχτερό κρύο απόψε το βράδυ

Τσουχτερό κρύο απόψε το βράδυΒροχές και χιόνια αναμένονται σε πολλά σημεία της χώρας

Συνεχίζονται οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα σήμερα το βράδυ, με το κρύο και τους ισχυρούς κατά τόπους ανέμους να πρωταγωνιστεί και αύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το βράδυ αναμένεται ιδίως στη Μακεδονία να εκδηλωθούν...
σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βορειότερα ορεινά και ημιορεινά, ενώ θα σημειωθεί παγετός, ειδικά σε μεγάλα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με ασθενείς βροχές και λίγα χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά, με βελτίωση από την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια της χώρας.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στα λιμάνια. Το Λιμενικό καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή ως προς τα παρακάτω:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου