Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Κλειδώνουν» οι μειώσεις στις επικουρικές

«Κλειδώνουν» οι μειώσεις στις επικουρικέςΑπό 10% ως 30% οι περικοπές

Νέες μειώσεις φέρνει στις επικουρικές συντάξεις το 2012, καθώς τα Ταμεία χάνουν τη μάχη με τα ελλείμματα.

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι κρίσιμη, αφού «κλειδώνει» σε κυβερνητικό επίπεδο το τρίτο κατά σειρά «ψαλίδι» σε διάστημα μόλις πέντε μηνών, το οποίο αναμένεται να μειώνει τις...
επικουρικές μεσοσταθμικά κατά 15%.

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για δραστικό περιορισμό των ελλειμμάτων εντός διετίας, οι αναπροσαρμογές προς τα κάτω αναμένεται να κυμαίνονται από 10% -30% ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου, ενώ δεν αποκλείεται οι περικοπές να φτάσουν ακόμη και το 35% ή το 40% σε φορείς επικουρικής ασφάλισης που βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Στην πρώτη γραμμή, όπως δημοσιεύει το Έθνος, δείχνουν να μπαίνουν τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, όπου το μεγάλο κύμα φυγής ανατρέπει τη σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους, ενώ από το «κλάδεμα» δεν γλιτώνει το ΕΤΕΑΜ (το Ταμείο των μισθωτών) και άλλα ελλειμματικά επικουρικά Ταμεία.

Στο ΕΤΕΑΜ, που καλύπτει 670.000 συνταξιούχους η περικοπή αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να είναι κλιμακωτή και να κυμαίνεται μεσοσταθμικά γύρω στο 10%.

Το σχέδιο του υπουργείου, ύστερα από την έγκριση της τρόικας και μπροστά στα διευρυνόμενα ελλείμματα της επικουρικής ασφάλισης (στα 900 εκατομμύρια ευρώ φέτος), προωθείται για άμεση υλοποίηση. Οι μειώσεις αναμένεται να ισχύσουν από 1/1/2012, ακόμη κι αν ψηφιστούν λίγο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου