Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ώρα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚΟι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς θα μπουν ως «ισχυροί» στην κληρωτίδα

Με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αναμένεται η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League (2 μ.μ., ANT-1). Οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς θα μπουν ως «ισχυροί» στην κληρωτίδα της διοργάνωσης, ο τελικός της οποίας θα γίνει στις...
9 Μαΐου στο Βουκουρέστι. Μαθαίνει αντίπαλο και ο ΑΠΟΕΛ.

Οι «ισχυροί» θα παίξουν τη ρεβάνς στην έδρα τους, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Στους «32» δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα, όπως και ομάδες που έπαιξαν μαζί σε κάποιο όμιλο του Europa League. Ωστόσο, στους «16» μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα και δεν αποκλείεται να υπάρξει… εμφύλιος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, εφόσον πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Δυνατοί: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλκε, Τβέντε, Αϊντχόφεν, Μπριζ, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπεσίκτας, Μέταλιστ.

Αδύνατοι: Λάτσιο, Ουντινέζε, Πόρτο, Μπράγκα, Στόουκ Σίτι, Ρούμπιν Καζάν, Ανόβερο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Άλκμααρ, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Βίσλα Κρακοβίας, Λέγκια Βαρσοβίας, Βικτόρια Πλζεν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεκαέξι «ισχυροί» είναι οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League. Αντίστοιχα, οι «αδύναμοι» αποτελούνται από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους τέσσερις χειρότερους τρίτους των ομίλων του Champions League

Το πρόγραμμα του Europa League

Φάση των «32»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των «16»: 8 και 15 Μαρτίου 2012
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου