Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Όσοι θέλουν να παραιτηθούν από τα αναδρομικά να το αποδείξουν έμπρακτα

Όσοι θέλουν να παραιτηθούν από τα αναδρομικά να το αποδείξουν έμπρακταΔεν αρκεί μια προφορική ή γραπτή δήλωσή τους

Για να παραιτηθούν οι βουλευτές από τις αξιώσεις που διεκδικούν με τις προσφυγές τους στα διοικητικά δικαστήρια δεν αρκεί μια δήλωση τους, γραπτή ή προφορική, στα Μέσα Ενημέρωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι...
να κοινοποιήσουν εγγράφως στη γραμματεία του δικαστηρίου με σαφή δήλωσή τους την απόφασή τους να μην διεκδικήσουν τα χρήματα που ζητούν με τις αγωγές τους.

Το ίδιο μπορεί να κάνουν και με γραπτή δήλωσή τους την ημέρα της συζήτησης της προσφυγής. Όσοι από τους βουλευτές επιμείνουν και δεν αποφασίσουν να παραιτηθούν από τις διεκδικούμενες αξιώσεις τους, για να δικαιωθούν θα πρέπει να εξαντλήσουν όλους τους βαθμούς κρίσης της Δικαιοσύνης καθώς το Δημόσιο- όπως έχει δείξει μέχρι τώρα- είναι αποφασισμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ασκώντας έφεση ή αναίρεση κατά αποφάσεων που θα κάνουν εν μέρει ή στο σύνολο τους δεκτές τις αγωγές των βουλευτών.

Οι ενδεχόμενες θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων θα αφορούν μόνο τα πρόσωπα που τις έχουν κερδίσει ενώ για να επεκταθούν συνολικά σε όλους τους βουλευτές απαιτείται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Πάντως, όπως σημείωναν δικαστικοί κύκλοι, ακόμα και όσοι παραιτηθούν τώρα, μπορούν στο μέλλον για τις μη παραγεγραμμένες απαιτήσεις τους, να επανέλθουν και μελλοντικά να διεκδικήσουν τα αναδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου