Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εντατικοί έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Εντατικοί έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμωνΈχουν ήδη ελεγχθεί 4.000 πρατήρια

Εντολή για εντατικούς ελέγχους στην αγορά υγρών καυσίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρούσματα λαθρεμπορίας ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στην αρμόδια Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων  ενώ ήδη το 2011 καταγράφεται θεαματική άνοδος τόσο στον αριθμό των εγκαταστάσεων διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων όπου έγιναν έλεγχοι όσο και...
έκδοσης υπουργικών αποφάσεων επιβολής προστίμων στους παραβάτες.

Το τρέχον έτος τα δείγματα βενζίνης και πετρελαίου που έχουν ελεγχθεί ξεπερνούν τα 14.000, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος συγκριτικά με τα τελευταία εννέα χρόνια.

Τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων διενήργησαν ελέγχους σε συνολικά 4.087 πρατήρια υγρών καυσίμων των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους ελέγχθηκαν 14.027 δείγματα, εκ των οποίων τα 4.548 αφορούσαν Diesel και τα άλλα 9.479 τύπους βενζίνης.

Βάσει ανάλυσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, συνολικά 45 δείγματα διαπιστώθηκαν ως μη κανονικά, ενώ εκκρεμεί η απάντηση για άλλα 60. Ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΔΕΔΑΚ) προς τον υφυπουργό, εκδόθηκαν πενήντα πέντε υπουργικές αποφάσεις επιβολής προστίμων -για το τρέχον έτος και προηγούμενες χρονιές- οι οποίες απεστάλησαν προς είσπραξη στις Δ.Ο.Υ. Σαράντα εκθέσεις συντάχθηκαν για τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπου εκκρεμούν προσφυγές.

Συνολικά, από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 16.612.332 Ευρώ και έχουν εισπραχθεί 3.972.850 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου