Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Λάκης Γαβαλάς

Συνελήφθη ο Λάκης ΓαβαλάςΚατηγορείται για φοροδιαφυγή

Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε στις 6 το πρωί, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οφειλόμενο ποσό, ανέρχεται σε 1,48 εκατομμύριο ευρώ. Η εντολή της σύλληψης, που έγινε...
κατά την επιστροφή του Λάκη Γαβαλά από γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, είχε δοθεί από τον κ. Πεπόνη οικονομικό εισαγγελέα και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα κ .Διώτη.

Ο επιχειρηματίας υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους εισαγωγείς επώνυμων ρούχων και υποδημάτων στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περισσότερες από 60 μάρκες της μόδας.

Το πρώτο δείγμα σταδιακής υποχώρησης παρουσιάστηκε το 2009, όταν ο τζίρος του ομίλου του κατέγραψε σημαντική μείωση στα 1,8 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ το 2008.

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου το 2009 (συμπεριλαμβανόμενων των τραπεζικών δανείων και των προμηθευτών) αντιστοιχούσαν σε 77 εκατ. ευρώ επί συνόλου υποχρεώσεων 94,3 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο την προστασία του άρθρου 99, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του.

Ο όμιλος, πάντως, διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, μεταξύ των οποίων τα κεντρικά κτίρια της διοίκησης στην Κάντζα, σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 33.000 τ.μ., το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να πουλήσει αντί 40 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου