Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πανηγυρικά εγκαίνια για το Εφετείο Βορείου Αιγαίου

Πανηγυρικά εγκαίνια για το Εφετείο Βορείου ΑιγαίουΠαρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή

«Δικαστήριο της καρδιάς μας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Καλλίας το Εφετείο Βορείου Αιγαίου που εγκαινιάστηκε χθες, επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που δημιουργούσε η έλλειψη Εφετείου στη Μυτιλήνη, όσον αφορά την απονομή δικαιοσύνης και την...
ταλαιπωρία των διάδικων και των δικηγόρων να ταξιδέψουν μέχρι τη Σύρο.

Την αναγκαιότητα ίδρυσης του Εφετείου Αιγαίου υπογράμμισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής. «Προσωπική πολιτική μου άποψη είναι αντίθετη με τη δημιουργία πολλών Εφετείων. Το μοναδικό Εφετείο όμως για το οποίο δεν είχα καμιά ένσταση να δημιουργηθεί ήταν το Εφετείο της Μυτιλήνης. Ήταν μια κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας το γεγονός ότι προσπάθειες τόσων δεκαετιών δικαιώθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νέο Εφετείο ως προς τις υποδομές αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού, είπε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις, μας το απαγορεύει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα προσπαθήσουμε όμως με μετατάξεις να βοηθήσουμε όσο μπορούμε». Ευχήθηκε τέλος «γρήγορες και καλές αποφάσεις».

Μεγάλη μέρα για την ιστορική πόλη της Μυτιλήνης και το Βόρειο Αιγαίο γενικότερα, χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιώαννης Τέντες. Ο ίδιος τόνισε ότι η ίδρυση Εφετείου αποτελεί παλαιό χρέος της πολιτείας προς τον τόπο αλλά και πραγματική ανάγκη αφού αίρεται ένα σοβαρό εμπόδιο στην πρόσβαση στην δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου