Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κωστής Μουσουρούλης στην ολομέλεια της Βουλής: "Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει οδηγηθεί σε στενωπό, εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν"

Την επιτάχυνση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ), αλλά και την άμεση ενεργοποίηση των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ζήτησε, μιλώντας την Τετάρτη (30/11) στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου: «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα», ο βουλευτής Χίου και υπεύθυνος τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει οδηγηθεί σε στενωπό, εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν:...
«Οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν από το 2009 μέχρι και σήμερα κατά 62 δις... Σύμφωνα με συγκρίσεις που κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες, η μείωση αυτή, εκτός από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος που αναστάτωσε και τρόμαξε τον κόσμο οφείλεται, κυρίως, στην ανάγκη φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και στα έκτακτα μέτρα» και πρόσθεσε πως χρειάζεται ένα δομημένο σχέδιο που να προβλέπει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και αναπτυξιακών μέτρων, καθώς και συντονισμό στη διαχείριση του προβλήματος από πλευράς δημοσίου και τραπεζών.

Ο Κωστής Μουσουρούλης επεσήμανε πως χρειάζεται η χρήση νέων εργαλείων και συνέστησε για παράδειγμα τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις. Πρότεινε επίσης την περαιτέρω ενεργοποίηση των Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, των μηχανισμών δηλαδή με περιφερειακή διάρθρωση, που λειτουργούν υπό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας, αλλά και γενικότερα για τη διαχείριση δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προς επιχειρήσεις: «Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Δεν θα μεσολαβούν οι τράπεζες και έτσι θα διοχετευθεί η ρευστότητα ταχύτερα προς τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου