Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Νέο σκληρό πακέτο μέτρων ζητάει η Κομισιόν

Νέο σκληρό πακέτο μέτρων ζητάει η ΚομισιόνΈκθεση καταπέλτης για την ελληνική οικονομία

Νέο σκληρό πακέτων μέτρων ετοιμάζει η Κομισιόν. Σε νέα πολυσέλιδη έκθεση αναφέρει ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ καλούν εργοδότες και εργαζομένους να μειώσουν με νέες συμβάσεις τα κατώτατα μεροκάματα, τους μισθούς και τις εισφορές.

Μάλιστα, τα στελέχη της τρόικας αναμένεται να...
ζητήσουν και την ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010, παρόλο που ήταν πενιχρή: περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012.

Τα νέα μέτρα, που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φτάνουν τα 7,7 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014, ενώ για το 2012 ζητούν προκαταβολικά 700 με 800 εκατομμύρια ευρώ με μέτρα που δεν προσδιορίζονται.

Η εφαρμογή των μέτρων θα ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η Κομισιόν ζητάει να μειωθούν και άλλο τα προβλεπόμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Για την ακρίβεια, ρίχνουν τις εκτιμήσεις στο μισό, εξηγώντας ότι δεν θα «μαζευτούν» 50 εκατ. ευρώ, αλλά το πολύ 22.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου