Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πετρέλαιο τέλος στα σχολεία!

Μιλάμε πλέον για το απόλυτο αλαλούμ. Ακόμη και τα υπουργεία δηλώνουν .... αναρμόδια. Οι ευθύνη για την έκδοση των κονδυλίων για τη θέρμανση έχει γίνει μπαλάκι και τα παιδιά ξεπαγιάζουν σε όσα σχολεία έμειναν από το πετρέλαιο που είχε ξεμείνει στις δεξαμενές.

Δεν μπορούν να κάνουν νέα παραγγελία πετρελαίου οι διευθυντές γιατί όσο και αν ακούγεται απίστευτο έχουν...
μπλοκάρει στη γραφειοκρατεία!

Η κατάσταση είναι τραγική. Σε μια περίοδο που θερίζουν οι ιώσεις οι γονείς είναι αναγκασμένοι να ντύνουν τα παιδιά σαν κρεμμύδια γιατί οι αίθουσες, ειδικά τις τρεις πρώτες ώρες είναι ... ψυγεία.

Που είναι το πρόβλημα; Μα φυσικά στον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος. Μετά τον Καλλικράτη η ευθύνη όλη πέρασε στους Δήμους, τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας είναι πλέον αναρμόδια. Μόνο που και οι Δήμοι δεν έκαναν τις περιβόητες σχολικές επιτροπές καθώς υ0πήρξε και αλλαγή στα δεδομένα λόγω συγχωνεύσεων και κάπως έτσι δεν υπάρχει αρμόδιος να πάρει τα χρήματα για να τα μοιράσει στα σχολεία ώστε να παραγγείλουν με τη σειρά τους το πετρέλαιο.

Μια λύση θα ήταν οι σχολικές επιτροπές που έχουν ταμείο με επιχορηγήσεις του κράτους αλλά και αυτές έχουν ξεμείνει από χρήματα αφού μειώθηκαν τα κονδύλια κατά 60%! Και έτσι “δεν υπάρχει σάλιο” για πετρέλαιο.

Τώρα ψάχνουν λύση τα ... αναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας...

Η υφυπουργός Παιδείας έστειλε στον υφυπουργό Εσωτερικών επιστολή, εκείνος απάντησε ότι θα δοθεί λύση τις ... επόμενες μέρες με τροπολογία στη Βουλή...

Άντε και... καλές γιορτές δηλαδή, να πάνε τα παιδιά στο σπίτι να ... ζεσταθούν!

Ελλάς 2011, χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και σε λίγο χωρίς δασκάλους καθώς απ' τη μια πάει περίπατο (προς το παρόν) ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις και ταυτόχρονα η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας βάζει (μάλλον) και τους εκπαιδευτικούς στη λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου