Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας από τους Σαμιώτες

Κραυγή αγωνίας από τους ΣαμιώτεςΗ κίνηση πολιτών «Υποτείνουσα» κατά της απόφασης για το «Νήσος Μύκονος»

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης απόσυρσης του πλοίου «Νήσος Μύκονος» από το δρομολόγιο Ικαρίας-Φούρνων-Σάμου. Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Καρλοβάσου και της Ικαρίας, η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών της Σάμου, «Υποτείνουσα» εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, εκφράζοντας...
τους φόβους της για απομόνωση και υποβάθμιση του ακριτικού νησιού. Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα υποστηρίξει κάθε κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού εναντίον της άδικης απόφασης που οδηγεί τη Σάμο σε μαρασμό και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποβάθμισης ολοκληρώνεται με την αποδρομολόγηση του πλοίου που κατά κοινή ομολογία και παρά τα εμπόδια που μπήκαν στην πορεία του(πολλά λιμάνια και προσεγγίσεις) ‘’ενσάρκωνε’’ τις προσδοκίες μας για αξιοπρεπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πάλι ο τόπος υποβαθμίζεται από πολιτικούς οι οποίοι ενώ προεκλογικά υποστηρίζουν τα οφέλη του να ανήκουν οι εκλεγμένοι στο κυβερνών κόμμα , χαρακτηρίζονται επιεικώς "πολύ λίγοι" ώστε να τους λάβει η κεντρική εξουσία υπ όψιν. Πάλι αποδεικνυόμαστε επιμυθείς, αφού οι σειρήνες είχαν ηχήσει από καιρό κι όλοι βλέπαμε την δυσάρεστη εξέλιξη να πλησιάζει.

Πάλι τρέχουμε, σε υπουργεία και κυβερνητικά γραφεία. Πάλι συντάσσουμε υπομνήματα και ψηφίσματα διαμαρτυρίας. Πάλι πλανώμαστε αυτοεξαπατώμενοι, κάνοντας την καθιερωμένη επαναστατική γυμναστική μας για να αποδεχτούμε μοιρολατρικά στη συνέχεια τα πράγματα, αφού δεν γίνεται αλλιώς, ρίχνοντας και αυτή την περίπτωση στη μεγάλη χοάνη της χρεοκρατίας. Όμως λύσεις πάντα υπάρχουν και τα αδιέξοδα δεν είναι για δημοκρατικές κοινωνίες που σέβονται την λειτουργία τους και για εξουσίες που υπολογίζουν τους πολίτες τους. Αλλά για να επιδειχθεί ο οφειλόμενος σεβασμός πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη πίεση. Κι εμάς σαν τοπική κοινωνία δεν δείχνει να μας φοβάται καμιά εξουσία διαχρονικά, γιατί δεν εκπέμπουμε αυτήν την απαιτούμενη πίεση».

«Είναι καιρός όμως να αλλάξουμε γιατί βουλιάζουμε στην συνεχή υποβάθμιση και την ανυποληψία, πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας, γιατί κανένας κομματικός σχηματισμός και κανένας επίδοξος σωτήρας δεν μπορεί να μας σώσει».

Κλεινοντας, η Υποτείνουσα τονίζει ότι «θα στηρίξει με την συμμετοχή των μελών και φίλων της κάθε κινητοποίηση για το θέμα των συγκοινωνιών και όχι μόνο και έχει προτάσεις για την μεθόδευση των αντιδράσεων σε αυτή και σε όποιες άλλες περιπτώσεις προκύψουν στο μέλλον. Το σύνθημα της Υποτείνουσας ‘’Το μέλλον μας στα χέρια μας’’ είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου