Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά

Βελτίωση του καιρού αναμένουμε από σήμερα Παρασκευή 23/12, από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα,  η βελτίωση θα έρθει στα δυτικά με λίγες νεφώσεις, δηλαδή στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, αλλά στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα...
ορεινά των περιοχών αυτών αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη όμως χώρα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι και έντονα.

Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από το απόγευμα και από τα βόρεια και από τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο, 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και στο βόρειο Αιγαίο ακόμη και 9 μποφόρ με προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, -4 έως 5 με 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στα κεντρικά, 7έως 12 στα νοτιότερα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις και βροχές το πρωί, αρχικά στα βόρεια του νομού και αργότερα σε όλη την Αττική όπου μάλιστα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, στο Κιθαιρώνα, στην Πεντέλη.

Από το βράδυ, θα χιονίσει και στις βορειότερες περιοχές του νομού από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ενώ θα έχουμε χιονόστρωση από τα 800 μέτρα και πάνω, δηλαδή και στον Υμηττό θα έχουμε χιόνια και στα γύρω ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λιγάκι και θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 7 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου