Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

«Το βαθμολόγιο αποτελεί οπισθοδρόμηση για τη Δημόσια Διοίκηση»

«Το βαθμολόγιο αποτελεί οπισθοδρόμηση για τη Δημόσια Διοίκηση»Για «τιμωρία» μιλούν οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Οξεία κριτική ασκεί η Ένωση Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο νέο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί οπισθοδρόμηση για τη Δημόσια Διοίκηση, επαναφέροντας την...
απολυταρχία των κομματικών, πελατειακών δομών που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Διοίκηση».

Η Ένωση επισημαίνει δε ότι «οι προσοντούχοι υπάλληλοι απαξιώνονται απόλυτα καθώς τα επιπλέον προσόντα, που απόκτησαν με κόπους και θυσίες, δεν υπολογίζονται σωρευτικά», ενώ προσθέτει ότι «γίνεται έτσι κατάδηλη η αρχική πρόθεση των Ρέππα και Ρόβλια να εξοβελίσουν τους προσοντούχους υπαλλήλους από την διοικητική ιεραρχία, ώστε να προωθήσουν τους κάθε λογής κομματικούς «νενέκους», που ελέγχονται από τα δίκτυα πελατειακών, κομματικών και προσωπικών διαπλοκών».

Κατά την Ένωση Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «ο κ. Ρέππας αποφασίζει να τιμωρήσει, με διάφορες έωλες, παράνομες και αντισυνταγματικές ερμηνείες, τους επαγγελματίες της διοίκησης, οι οποίοι μάλλον έκαναν το λάθος να μεριμνήσουν για την επιστημονική και επαγγελματική τους εξειδίκευση».

Τέλος η Ένωση καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εφαρμόσει τη νομοθεσία που η ίδια ψήφισε και να δώσει τις ορθές οδηγίες στις υπηρεσίες για την εφαρμογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου