Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Πολλοί οφειλέτες πληρώνουν μετά το αυτόφωρο»

«Πολλοί οφειλέτες πληρώνουν 
μετά το αυτόφωρο»Διευκρινίσεις Πλασκοβίτη μετά το σάλο για τις πενιχρές εισπράξεις

Για τα... μάτια του κόσμου φαίνεται πως πάνε αυτόφωρο οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς όπως διαπίστωσε το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, από τους...
17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ!

Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.

«Οι υποθέσεις των συλληφθέντων φοροφυγάδων δεν έχουν κλείσει» διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, και υποστήριξε πως σημαντικός αριθμός οφειλετών μετά από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου του αυτοφώρου, προσήλθε αυτοβούλως και κατέβαλε σημαντικά ποσά.

«Παρότι το κοινό αίσθημα θα απαιτούσε μια πιο δραστική τιμωρία κάτι όμως που αντιλαμβάνεστε ότι φέρνει το υπουργείο στη θέση να επιβάλει απόψεις στη Δικαιοσύνη δεν είναι τα στοιχεία τόσο απογοητευτικά», ισχυρίστηκε ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του στον «Βήμα fm».

«Οι άνθρωποι που περνούν την πόρτα του δικαστηρίου υπάρχει ένα αίσθημα ότι περνούν την πόρτα αυτή, λένε πέντε-έξι λόγια και "καθάρισαν". Δεν είναι έτσι. Έχουν μπροστά τους οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και έχει δρομολογηθεί η πληρωμή τους. Εάν δεν γίνει, υπάρχει συνέχεια στη δίωξη. Δεν τελειώνει για κανέναν η ιστορία», διαβεβαίωσε ο κ. Πλασκοβίτης και συμπλήρωσε:

«Εάν δούμε ότι αυτό δεν έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, θα συζητήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης τι περαιτέρω διατάξεις μπορούμε να περάσουμε, ώστε να επιβάλλεται τελικά η ποινή που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου