Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

'Ερχονται απολύσεις στο Δημόσιο μετά την κοροϊδία της εφεδρείας

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η συμφωνία με την τρόικα για αποχωρήσεις φέτος 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.

'Οπως όλα δείχνουν το μέτρο της εφεδρείας ναυαγεί. Ενώ ολοκληρώνεται η αποστολή με τα στοιχεία των αποχωρήσεων προσωπικού απο όλα τα υπουργεία, ο αριθμός μόλις έχει ξεπεράσει τους 8.000 μόνιμους υπαλλήλους.

Ως εκ τούτου...
δεν είναι καθόλου απίθανο η τρόικα να απαιτήσει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οπως ανάφερε το Mega, εκτός του ελάχιστου αριθμού προσωπικού που υπάγεται στην εφεδρεία μείζον πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός οτι απο 8.700 υπαλλήλους που αποχωρούν, που σύμφωνα με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης υπάγονται στην εφεδρεία, δεν ξεπερνούν τους 1000 αυτοί που θα αμείβονται με το 60% του βασικού τους μισθού. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιποι έχουν βγεί σε κανονική σύνταξη με αίτησή τους και είναι αμφίβολο το αν η τρόικα τους συμπεριλάβει στον κατάλογο των εφέδρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε αυτήν την περίπτωση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων μονίμων υπαλλήων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμις εκπαίδευσης που έχουν προϋπηρεσία ενός έως 2 χρόνων, με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων. Επίσης, θα εξεταστεί απο μηδενική βάση να ενταχθούν στην εφεδρεία και περιπτώσεις που εξαιρέθηκαν, όπως καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί, ιερείς,διπλωμάτες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και καλλιτέχνες.

Στις αρχές του νέου χρόνου οι κυβέρνηση θα “αγγίξει” και τα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, Σώματα Ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερείς). Σε αυτές τις κατηγορίες τα επιδόματα θα παραμείνουν ελάχιστα όπως το νοσοκομειακής απασχόλησης για γιατρούς του ΕΣΥ και το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ενώ θα διατηρηθούν και όσα ισχύουν με το νέο μισθολόγιο για τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημοσίου (επίδομα τέκνων, παραμεθόριων περιοχών και θέσης). Ακόμη θα παγώσει το χρονοεπίδομα που παίρνουν ανα δύο χρόνια και αντιστοιχεί σε αύξηση 4% στο βασικό μισθό ενώ οι συνολικές περικοπές θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου