Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερα θα μπαινοβγαίνουν οι Τούρκοι στα νησιά μας

Υπεγράφη η δημιουργία κέντρου χορήγησης βίζας στην Αττάλεια

Σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δημιουργούνται με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού -Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη και της...
γενικής διευθύντριας της εταιρείας VFS Global κας Κρίσταμπελ Σίλβα, που έγινε χθες το απόγευμα στη Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου της τουρκικής πόλης, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης προανήγγειλε τη δημιουργία Visa – Center, προκειμένου να διευκολύνονται οι διαδικασίες χορήγησης βίζας στους Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Την εξαγγελία αυτή τότε του Υφυπουργού χαιρέτισε η αντιπροσωπεία των νησιών μας που μετείχε στην εκδήλωση της Αττάλειας. «Θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την αγορά της Αττάλειας, η οποία μπορεί να καταστεί κόμβος μετακίνησης Ρώσων και άλλων τουριστών προς τα νησιά μας» είχε υπογραμμίσει τότε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο κ. Νικητιάδης στην ομιλία του στην εκδήλωση τότε στην Αττάλεια εξήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για τις οικονομίες των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για κοινά οφέλη μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και τεχνογνωσίας.

Στην εκδήλωση μετείχαν 60 εκπρόσωποι από 35 φορείς σχετικούς με τον τουρισμό οι οποίο συζήτησαν τις προοπτικές για μια κοινή προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών προς όφελος και των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις συνεργασίας μεταξύ διοικητικών συμβουλίων:
α) των Ενώσεων Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου (Ρόδου, Κω, Σύμης) και Αττάλειας,
β) των Ενώσεων Ξενοδόχων Δωδεκανήσου (Ρόδου, Κω, Σύμης) και Αττάλειας και
γ) Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου (Ρόδου, Κω, Σύμης), όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης συμφώνησαν με τον ομόλογο του κυβερνήτη τη της Αττάλειας να γίνει επεξεργασία ενός συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές, ένα έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πόλη Αττάλεια έχει 2.000.000 μόνιμους κατοίκους και την επισκέπτονται ετησίως 11.000.000 τουρίστες.

Στην αντιπροσωπεία που είχε επισκεφθεί τότε την Αττάλεια συμμετείχαν οι, δήμαρχοι Ρόδου και Σύμης, Στάθης Κουσουρνάς και Λευτέρης Παπακαλοδούκας αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Ρόδου και Κω κ.κ. Καμπουρόπουλος και Μπαλαλής, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω κ.κ. Καμπουράκης και Χατζημιχαήλ, ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κώστας Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ο αντιπρόεδροςτης Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Άρης Σουλούνιας, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, κ.ά.

Η εκδήλωση είχε χαρακτηριστεί από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και τάξεων ιδιαίτερα σημαντική και αποδοτική, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για την ίδρυση και λειτουργία Visa – Center στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 3 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού με πρόσκλησή της καλεί τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με τον τουρισμό να παραβρίσκονται σήμερα στην εκδήλωση.

Η Δέσποινα Διακοσταυριανού

«Ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στα νησιά μας»

Ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή μας χαρακτηρίζει την υπογραφή συμφωνίας που θα γίνει μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη και της γενικής διευθύντριας της εταιρείας VFS Global Σίλβα Κρίσταμπελ για την ίδρυση και λειτουργία VISA-CENTER στην Αττάλεια της Τουρκίας η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Σώζου-Διακοσταυριανού.

Μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ» τόνισε ότι αυτό αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημα των φορέων του νομού μας καθώς θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Τουρκίας να επισκεφτούν τα νησιά μας.

«Η λειτουργία VISA-CENTER όχι μόνο στην Αττάλεια αλλά και στην Σμύρνη και στο Μπουντρούμ είναι αίτημα των τοπικών φορέων της περιοχής της Δωδεκανήσου εδώ και πολλά χρόνια .Στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στην Αττάλεια στις 15 Σεπτεμβρίου είχε τεθεί περισσότερα έντονα το ζήτημα και ο κ. Νικητιάδης που παραβρέθηκε εκεί δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος . Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υπογραφή αυτής της συμφωνίας που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην δυνατότητα να επισκεφτούν τα νησιά μας όχι μόνο οι πολίτες άλλα και οι τουρίστες της γειτονική μας χώρα και ευελπιστούμε σύντομα να υπογραφούν ανάλογες συμφωνίες και με άλλες περιοχές όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και άλλων χωρών. Πολλοί Ρώσοι που επισκέπτονται την Τουρκία επιθυμούν τις μισές ημέρες των διακοπών τους να τις περάσουν στη Ρόδο και μετά την συμφωνία που θα υπογραφεί σήμερα θα ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στα νησιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου