Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο προβλέπει Τούρκος σεισμολόγος - Τι λένε οι Έλληνες επιστήμονες

Ο Αχμέτ Ερτζάν προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων μιλώντας σε τουρκικά μέσα δήλωσε...
πως μετά το σεισμό της Βαν, είχε προβλέψει πως θα συμβεί σεισμός 7,2 ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, στο Καράμπουρουν και στη Φώκαια.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αχμέτ Ερτζάν "ο χθεσινός σεισμός 5,1 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια κοντά στη Μυτιλήνη είναι ο προειδοποιητικός. Το Αιγαίο μας λέει "προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό 5.1 Ρίχτερ».

Ο Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Ερτζάν

Ο Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί επίσης πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Παρατραβημένο και σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε o ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας τα όσα υποστήριξε ο Τούρκος σεισμολόγος, ενώ πρόσθεσε ότι στην περιοχή του Αιγαίου γίνεται μια φορά το χρόνο σεισμός που υπερβαίνει τα 6 ρίχτερ, όμως για να δημιουργηθεί ένα κύμα τσουνάμι, πρέπει ο σεισμός να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πράγμα πολύ σπάνιο να γίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου