Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δίνονται 55 εκατ. ευρώ για έργα στην Κρήτη

Δίνονται 55 εκατ. ευρώ για έργα στην ΚρήτηΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι βασικές πηγές χρηματοδότησης

Πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμή έργων θα διατεθούν σε ολόκληρη την Κρήτη, ανακουφίζοντας τις εργοληπτικές εταιρείες που έβλεπαν τα ταμεία τους να αδειάζουν, αλλά και δεκάδες εργαζομένους και...
δικαιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η χρηματοδότηση αυτή προέρχεται από τις εξής πηγές: 25 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, 20 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «πράσινη ανάπτυξη», και 5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εντός του μήνα 50 εκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους της Κρήτης

Εντός του μήνα αναμένεται να δοθούν περίπου 50 εκ. ευρώ σε εργολάβους σε όλη την Κρήτη, όπως διαβεβαίωσε με δηλώσεις  του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τόνισε ότι :

«Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η Περιφέρεια Κρήτης κατόρθωσε και έρχονται 50 εκ. ευρώ στη Κρήτη για έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έργα από το ΕΣΠΑ που οφείλονται σε εργολάβους σε όλη την Κρήτη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που μπορέσαμε και διεκδικήσαμε αυτούς τους πόρους. Πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με όλες τις εργολαβίες και θα ήθελα να πω στους αναδόχους όλων των έργων στην Κρήτη, είναι να προχωρήσουν ταχύτερα.

Τον επόμενο χρόνο ο προγραμματισμός της Περιφέρειας είναι για ακόμη περισσότερα έργα, έχουμε προγραμματίσει σημαντικά έργα σε όλη την Κρήτη, έχουμε προγραμματίσει τα ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, που είνα κοντά στα 40 εκατομμύρια, έχουμε προγραμματίσει την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης που μέσα στο 2012 θα προχωρήσει, έχουμε να υλοποιήσουμε τα έργα για ενεργειακά αυτόνομα σχολεία όπως επίσης και μια σειρά ακόμη έργων στον πολιτισμό και τον τουρισμό, που θα δώσουν και μια σειρά θέσεων εργασίας τόσο κατά την υλοποίησή τους όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους.

Είναι μεγάλο το νούμερο, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά να δοθεί ένα νούμερα όπως τα 50 εκατομμύρια σε ένα μήνα. Γι' αυτό παρακαλώ τους αναδόχους να τρέξουν γρηγορα».

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου