Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μείωση 50% των βουλευτικών αποδοχών προτείνουν οι οικολόγοι

Μείωση 50% των βουλευτικών αποδοχών προτείνουν οι οικολόγοιΗ απάντησή τους στη διεκδίκηση των αναδρομικών

Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, είπε ότι...
«Η διεκδίκηση αναδρομικών πολλών εκατομμυρίων από πρώην βουλευτές επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα του κόστους του πολιτικού συστήματος και των θεσμικών αλλαγών που η κοινωνία απαιτεί»

«Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών δεν κατευνάζεται ούτε από τις όψιμες παραιτήσεις διεκδίκησης, ούτε από την υποκριτική οργή του δικομματισμού, που διατήρησε για δεκαετίες το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τέτοιες διεκδικήσεις».

«Ζητούμενο δεν είναι μόνο αν οι 117 πρώην βουλευτές θα λάβουν τα αναδρομικά τους, αλλά κυρίως το γιατί και το πώς φτάσαμε σ' αυτήν την τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στα εισοδήματα των πολιτών και των εκπροσώπων τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, στις προτάσεις μας για θεσμικές αλλαγές, διεκδικούμε μείωση κατά 50% των βουλευτικών αποδοχών και κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου