Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απολύστε 40.000 υπαλλήλους, κόψτε τους μισθούς

Απολύστε 40.000 υπαλλήλους, κόψτε τους μισθούςΟι εντολές της τρόικας για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αέρα... απολύσεων στο Δημόσιο φέρνει η χθεσινή ρήτρα την οποία επανέφερε η τρόικα κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προβλέπει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 τουλάχιστον έως το 2015.

Ακόμη και στην περίπτωση που μέρος των θέσεων αυτών καλυφθεί με συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, στελέχη του Δημοσίου εκτιμούν ότι...
θα απαιτηθούν και απολύσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τις 40.000.

Το «μαχαίρι» της τρόικας αναμένεται να κόψει επίσης τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επικουρικές συντάξεις.

Στο τραπέζι έβαλε ξανά η τρόικα τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επικαλούμενη την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μάλιστα ζητώντας τριμερή συμφωνία κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε χτες (μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο) ότι η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού «στο πλαίσιο, όμως, της ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας». Πάντως, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι 751 ευρώ μεικτά. Η τρόικα ζητεί να μειωθεί στα επίπεδα άλλων περιφερειακών οικονομιών, όπως της πορτογαλικής, όπου ο καθαρός κατώτατος μισθός είναι 450 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου