Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω από 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί στο στόχαστρο ελέγχων. Ποιες οι κατηγορίες των καταθετών

Να ανοίξουν πάνω από 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ζητήσει οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών το διάστημα 2010-2011, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Να ανοίξουν πάνω από 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ζητήσει οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών το διάστημα 2010-2011, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη... Βουλή προς απάντηση ερώτησης 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο της νομιμότητας υψηλών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, εμβασμάτων προς το εξωτερικό, μετοχών και ομολόγων.

Ο κ. Οικονόμου διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι που ζητήθηκαν σε πλέον των 3.000 τραπεζικών λογαριασμών, ανήκουν σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ιατρούς, δικηγόρους, παράγοντες ποδοσφαίρου, κ.ά.

Μεταξύ των ερωτημάτων που είχαν θέσει οι βουλευτές ήταν και αυτό για τον «άμεσο έλεγχο καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων, κ.λπ., για τον αποτελεσματικό έλεγχο πόθεν έσχες υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων, διευθυντών υπουργείων, έλεγχο του συνόλου της ιεραρχίας κρατικών αξιωματούχων, όλων των οργανισμών των ΔΕΚΟ και της αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, των χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών των κλάδων υψηλής φοροδιαφυγής, γιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, μηχανικών, εργολάβων, προμηθευτών του δημοσίου κ.λπ.».

Πηγή: Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου