Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η υβριδική σειρά 3 της BMW στο Ντιτρόιτ

Η υβριδική σειρά 3 της BMW στο ΝτιτρόιτΔιαθέτει ηλεκτροκινητήρα που εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση

Την υβριδική έκδοση της νέας σειράς 3 αναμένεται να παρουσιάσει η BMW στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που ανοίγει τις πύλες του στις 10 Ιανουαρίου.

Η BMW συνεχίζει την...
επέλασή της στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων προτάσσοντας όσο περνά ο καιρός –πέραν ασφαλώς του σπορτίφ ταμπεραμέντου της- ένα σαφώς πιο οικολογικό χαρακτήρα.

Με αφορμή, λοιπόν, την έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του έτους, οι Βαυαροί θα παρουσιάσουν και επίσημα την υβριδική «3άρα», η οποία επισήμως φέρει την ονομασία ActiveHybrid 3 και βασίζεται -ως ένα βαθμό- στην βενζινοκίνητη έκδοση 335i της νέας σειράς. Και αυτό, γιατί κάτω από το καπό της δεν θα βρίσκεται μόνο ο γνωστός πλέον υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος κινητήρας των 3,0 λίτρων της BMW, απόδοσης 306 ίππων, αλλά και ένας ηλεκτροκινητήρας, που «μεμονωμένα» θα αποδίδει 54 ίππους.



Η συνδυασμένη, ωστόσο, λειτουργία των δύο αυτών συνόλων θα αγγίζει, σύμφωνα με τους Γερμανούς, τους 340 ίππους, με τη ροπή στρέψης να αγγίζει τα 450 Nm. Θα συνδυάζεται δε κατ’ αποκλειστικότητα με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων της εταιρείας και όχι με το «καθιερωμένο» χειροκίνητο 6άρι της. Χάρη σε όλα τα παραπάνω, η νέα υβριδική «3άρα» θα καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 6,4 λιτ./100 χλμ.

Στο Ντιτρόιτ επίσης, οι ιθύνοντες της BMW θα παρουσιάσουν για μια ακόμα φορά, εκτός από τη νέα M5, τα εντυπωσιακά πρωτότυπα i3 και i8, που αναμφίβολα αποτελούν την «επόμενη μέρα» για τους Βαυαρούς σηματοδοτώντας μια νέα -για τους ίδιους αλλά και για την αυτοκίνηση γενικότερα- εποχή.



Πηγή:4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου