Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου

Σαν σήμεραΣτις 22 Δεκεμβρίου...
 
1639: Γεννήθηκε ο Ζαν Μπατίστ Ρασέν, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Ρακίνας, γάλλος θεατρικός συγγραφέας.

1646: Πέθανε ο Πέτρος Μογίλας, μητροπολίτης Κιέβου και σημαντικός θεολόγος της Ορθοδοξίας.

1858: Γεννήθηκε ο... Τζιάκομο Πουτσίνι, ιταλός συνθέτης. (Τόσκα)

1894: Αρχίζει η Δίκη Ντρέιφους. Ο γαλλοεβραίος αξιωματικός του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορείται -αδίκως όπως θα αποδειχθεί- για προδοσία. Τον υπερασπίστηκε με το γνωστό κείμενό του υπό τον τίτλο Κατηγορώ ο Εμίλ Ζολά.

1900: Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes. Το τριάκτινο αστέρι, που έχει εμπνευστεί ο ιδρυτής της και συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα υιοθετηθεί το 1909.

1915: Γεννήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, κομμουνιστής ηγέτης.

1917: Αρχίζουν συνομιλίες για την έξοδο της Ρωσίας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα οδηγήσουν στη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ (3 Μαρτίου 1918).

1923: Πέθανε ο Γκέοργκ Λούγκερ, αυστριακός σχεδιαστής όπλων.

1939: Η 17χρονη Γκλόρια Τζέικομπς γίνεται η πρώτη γυναίκα που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο πιστόλι, όταν κερδίζει 299 από τους 300 πιθανούς πόντους.

1953: Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1994: Κατάληψη της κεντρικής πύλης του σταθμού της ΔΕΗ στο Κερατσίνι πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την επαναλειτουργία της μονάδας.

2002: Πέθανε ο Τζο Στράμερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, άγγλος ρόκερ, ιδρυτής των Clash και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του βρετανικού πανκ.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου