Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν κλείνει η ΕΤ1»

«Δεν κλείνει η ΕΤ1»Τέλος στα σενάρια έβαλε ο Λάμπης Ταγματάρχης

Δεν θα κλείσει η ΕΤ1 διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας σε δημοσιογράφους περιγράφοντας την πορεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο «typologies.gr» υποστήριξε πως οι υπουργοί που είχαν την πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ είχαν και...
θετικές ιδέες για τη λειτουργία της εταιρείας, όμως η μελλοντική της μορφή πρέπει να αποτέλεσμα σκέψεων και διεργασιών που θα παραχθούν εντός χώρας, καταθέτοντας έτσι εμμέσως της διαφωνία τους, στις επιτροπές των σοφών του εξωτερικού, που θα αναλάμβαναν δουλειά μετά τη συρρίκνωση της ΕΡΤ.

Αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, για το συγκεκριμένο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου, ο νέος υπουργός επικρατείας, φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, με αυτό τον τρόπο.

Προς το παρόν πάντως δεν είναι σαφές αν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, παρά μόνο η επιμονή που έρχεται από τι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου για την ένταξη της εταιρείας στην κατηγορία των ΔΕΚΟ, την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι αποφάσεις τραγικές για την ΕΡΤ που δεν έλαβαν υπόψη τους τη δουλειά που έγινε από τους προηγούμενους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΡΤ, τους Παύλο Γερουλάνο και Τηλέμαχο Χυτήρη, οι οποίοι και έβαλαν τις βάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας. Ούτε εκείνοι όμως υπερασπίστηκαν επαρκώς τη δική τους δουλειά που έγινε στην ΕΡΤ.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, κινδυνεύουν να βρεθούν με μειωμένες αποδοχές κατά 72%(!) ενώ η εταιρεία θα υποχρεωθεί να μην έχει τόσο πολλές λειτουργίες. Η ΕΡΤ είναι αποδεκατισμένη είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Ταγματάρχης, και ευχήθηκε η νέα τροπολογία που θα έρθει από την κυβέρνηση για το μισθολόγιο, να ωφελήσει την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου